Jet set

Popularni pjevač Zajn Malik: Nisam više musliman

Popularni pjevač Zajn Malik: Nisam više musliman
Foto: Instagram | Popularni pjevač Zajn Malik: Nisam više musliman
N.N.

Bivši član benda One Direction i jedan od najpopularnijih mladih pjevača današnjice, Zajn Malik, u intervjuu za britanski Vogue izjavio je da sebe više ne smatra muslimanom.

Iako je odgojen u muslimanskoj porodici danas se ne smatra pripadnikom te religije, a njegova izjava je već izazvala buru u javnosti.

"Nisam musliman. Vjerujem da religiozna uvjerenja trebaju biti krajnje intimna i da ih pojedinac treba zadržati za sebe", rekao je Malik i dodao da uopšte ne voli govoriti o religijama jer se to "redovno pretvori u beskrajnu vjersku debatu filozofa".

"Ne vjerujem da morate jesti određeno meso koje vam religija naređuje, ne vjerujem da morate pročitati molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne vjerujem u bilo šta od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba", rekao je Malik.

Njegova izjava u javnosti nije prošla nezapaženo. Brojni korisnici Twittera pozdravili su Zajnovo razmišljanje o religiji, dok su vjerski fanatici duboko razočarani njegovom odlukom te ga neki čak i vrijeđaju.

"On je jedna nezahvalna budala koja ne vidi sve šta mu islam pruža. Ruga se molitvi i običajima, očigledno nije jedan od nas. Drago mi je što je ovo napisao", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama, piše "Index.hr".

(Index.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Aco.bc33

Pametna izjava, mudar mladic.

barakuda

Još da se Vukota i Bosić ispišu...

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije