Jet set

Popularni pjevač donirao 2,5 miliona dolara stanovnicima Gaze

Popularni pjevač donirao 2,5 miliona dolara stanovnicima Gaze
Foto: Instagram | Popularni pjevač donirao 2,5 miliona dolara stanovnicima Gaze

Popularni kanadski pjevač, The Weeknd je preko svog humanitarnog fonda XO donirao 2,5 miliona dolara UN-ovoj organizaciji World Food Programme (WFP), kojima će se osigurati oko četiri miliona obroka za izgladnjele ljude u Gazi u Palestini.

820 tona paketa hrane

World Food Programme Ujedinjenih naroda (WFP) objavio je da je Abel Tesfaye, na globalnoj sceni poznat kao The Weeknd, koji je ujedno i ambasador dobre volje WFP-a, dodijelio 2,5 miliona dolara iz svog humanitarnog fonda kojim će se finansirati isporuka oko 820 tona paketa hrane, kojima će se nahraniti više od 173.000 Palestinaca tokom dvije sedmice.

Direktor WFP-a za Bliski istok, Sjevernu Regiju Afrike i Istočne Evrope, Corinne Fleischer, rekla je tim povodom: “Ovaj je sukob izazvao neopisivu humanitarnu katastrofu. WFP radi danonoćno kako bi pružio pomoć u Gazi, ali potrebno je puno više kako bi se riješila očajna razina gladi koju vidimo. Naši timovi trebaju siguran i održiv humanitarni pristup i kontinuiranu potporu donatora kako bismo doprli do što većeg broja ljudi. Zahvaljujemo Abelu na ovom vrijednom doprinosu narodu Palestine. Nadamo se da će i drugi slijediti Abelov primjer i podržati naše napore.”

Veleposlanik dobre volje

Abel Tesfaye je imenovan veleposlanikom dobre volje u oktobru 2021. Od svog imenovanja aktivno podržava WFP-ovu globalnu misiju za ublažavanje gladnih s 1,8 miliona dolara u osobnim donacijama kao i putem humanitarnog fonda XO koji je do sada prikupio već pet miliona dolara, prenio je Bljesakinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije