Jet set

Porodica Žerara Depardjea: U pitanju je zavjera

Porodica Žerara Depardjea: U pitanju je zavjera
Foto: Tanjug/AP | Porodica Žerara Depardjea: U pitanju je zavjera

Porodica Žerara Depardjea ocijenila je danas da protiv čuvenog francuskog glumca postoji "zavjera" poslije emitovanja televizijske reportaže o njemu, prenio je nedjeljnik Journal du Dimanche.

"Naravno, često smo šokirani Žerarovim komentarima, ali naš otac/djed/ujak je podvrgnut neviđenoj zavjeri", reklo je nekoliko članova njegove porodice, među kojima je njegova ćerka, takođe glumica Žili Depardije.

Porodica glumca je izrazila žaljenje zbog "kolektivnog bijesa" prema Depardijeu dodajući da je on privatno sa "svojom djecom, neko izuzetno skroman, delikatan i predusretljiv".

Njegovi advokati prenijeli su agenciji Frans pres da glumac svoj dobijeni orden Legije čast stavlja "na raspolaganje" francuskoj ministarki kulture Rimi Abdul Malak, prenio je B92.

Ministarka je u petak najavila disciplinski postupak koji bi mogao dovesti do povlačenja ove prestižne nagrade.

Rima Abdul-Malak ocienila je u petak da riječi i ponašanje čuvenog glumca tokom putovanja u Sjevernu Koreju 2018. godine, a nedavno emitovani u jednoj emisiji, predstavljaju "sramotu za Francusku".

Depardije u emisiji iznosi neprikladne komentare, gestikulirajući i puštajući zvuke kako bi imitirao seksualne odnose koje ima sa ženama. Emitovanje te emisije na francuskoj javnoj televiziji France 2 imalo je i međunarodni odjek.

Glumac je tako uklonjen iz Nacionalnog reda Kvebeka i povučena mu je titula počasnog građanina belgijskog gradića Etempui, u Belgiji.

Već optužen za silovanje, francuski glumac je od sredine septembra na meti još jedne pritužbe glumice koja ga optužuje da ju je seksualno napao tokom snimanja filma 2007. godine. Depardije je negirao te optužbe.

Glumac poznat širom svijeta ima karijeru isprekidanu ekcesima i skandalima. Proslavio se u filmovima "Sirano de Beržerak", "Čovjek sa gvozdenom maskom", "Posljednji metro", "Ćerka musketara", "Pijev život" i "Asteriks i Obelisk".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije