Jet set

Porodila se Marija Petronijević

Porodila se Marija Petronijević
Foto: Facebook | Porodila se Marija Petronijević

Glumica Marija Petronijević (34) porodila se i na svijet donijela dječaka, teškog 4.060 grama.

Podsjetimo, Marija je do skoro vodila borbu sa virusom korona, a kako je istakla bez posljedica je prošla jer se vakcinisala i to u osmom mjesecu trudnoće.

"U drugom stanju sam ostala u februaru mesecu ove godine kada se o koroni znalo već dosta toga, ali u vezi sa vakcinama je nedostajalo mnogo saznanja, posebno onih koji se tiču rizika u trudnoći. Kako u prvom trimestu, zbog organogeneze i nije indikovano primati bilo kakve vakcine, za trudnice, po savetu lekara sam čekala da se u međuvremenu završe kliničke studije koje se odnose na uticaj vakcina, na trudnice i novorođenu decu", počela je Marija priču o kovidu i vakcinaciji.

"U međuvremenu je prošao drugi trimestar i negde na ulasku u moj osmi mesec stiglo je nekoliko verifikovanih istraživanja, koja su potvrdila da su vakcine koje su istraživane bezbedne za upotrebu u trudnoći. Konsultovala sam se sa Doc. Dr Anđelkom Isaković, sa Instituta za medicinsku biohemiju, koja je sa svojim kolegama obavila razgovor i prenela mi svoje mišljenje, da je rizik od vakcinacije daleko manji nego rizik od oboljevanja, da kod vakcinacija praktično nema negativnih pojava, i da se mogu vakcinisati", objasnila je Marija.

"Dan nakon razgovora sam se vakcinisala i to je bilo u mom 8. mesecu trudnoće. Revakcinu sam primila 24. septembra, proizvođača koji je prošao testove za trudnice", istakla je nedavno glumica.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije