Jet set

Potez zbog kojeg je princ Hari pristao na razgovor s Oprom

Potez zbog kojeg je princ Hari pristao na razgovor s Oprom
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Potez zbog kojeg je princ Hari pristao na razgovor s Oprom
Tanjug

Princ Hari pristao je da sa suprugom Megan napravi intrevju sa Oprom Vinfri početkom marta, a nakon sto je saznao da će mu kraljica oduzeti vojne titule zbog Megxita.

Odluka koja je donesena 19. februara da se princ povuče sa frontovskih kraljevskih dužnosti veoma je naljutila vojvodu od Saseksa zbog gubitka njegovih vojnih imenovanja, piše Dejli mejl.

Hariju je oduzeta uloga general-kapetana kraljevskih marinaca, koju mu je dodijelio njegov djed, princ Filip, kao dio konačnog dogovora da se povuče sa kraljevskih dužnosti.

Potez oduzimanja ovih titula, prema tadašnjim izvještajima, doveo je princa do očaja.

Ranije se nagađalo da je odluka o intervjuu donesena nakon što su vojvodi i vojvotkinji navodno rekli da njihov sin Arči neće postati princ kada princ Čarls postane kralj, zbog uredbi koje navodno Čarls namjerava da uvede, a koje to onemogućavaju.

U intervjuu s Oprom, princ Hari optužio je kraljevsku porodicu za rasizam.

Međutim, u nedjelju je otkriveno da je princ Čarls jasno stavio do znanja da Harijevom i Meganinom sinu Arčiju neće biti mjesto u kraljevskoj porodici.

Odluka, o kojoj se priča već mjesecima dovela je odnose između Harija i njegove porodice na veoma kritičan i izuzetno nizak nivo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije