Jet set

Pratite nas na Google news

Poznati se uključili u 24-časovno zamrzavanje Instagrama

Poznati se uključili u 24-časovno zamrzavanje Instagrama
Foto: Ilustracija | Poznati se uključili u 24-časovno zamrzavanje Instagrama
Tanjug

LONDON - Kim Kardašijan Vest, Keti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje učestvuju u današnjem 24-časovnom "zamrzavanju" Instagrama u znak protesta zbog, kako kažu, neuspjeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstvlja mržnju i dezinformacije o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, prenio je AP.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

"Ne mogu da sjedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posijale diobe i podijelile Ameriku", Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.

Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Sa 188 miliona pratilaca, Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena na bojkot dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije