Jet set

Poznato ko prati kovčeg princa Filipa i kako će izgledati sahrana

Poznato ko prati kovčeg princa Filipa i kako će izgledati sahrana
Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham | Pznato ko će pratiti kovčeg princa Filipa i kako će izgledati sahrana
Tanjug

Četvoro djece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj sutrašnjoj sahrani.

Princevi Čarls, Endru, Edvard i princeza Ana, kao i unuci, prinčevi Vilijam i Hari, pratiće specijalni land rover koji će prevesti kovčeg u povorci do kapele Svetog Ðorda u zamku Vindzor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na spisku gostiju koji će prisustvovati sahrani nalazi se 30 ljudi, među kojima je i troje rođaka iz Njemačke, a prema protokolu, obući će jutarnje kapute s medaljama ili dnevnu haljinu, ali ne i vojnu uniformu.

Moraće da nose maske i da se pridržavaju fizičke distance u skladu s pravilima lokdauna u vezi sa kovid-19, dok će kraljica sjediti sama.

Detalje sa ceremonijalne kraljevske sahrane princa Filipa, u kapeli u zamku Vindzor, objavila je Bakingemska palata.

Portparol Palate je rekao je da su planovi modifikovani kako bi se uzele u obzir trenutne smjernice javnog zdravstva, ali ceremonijalni aspekti službe ostaju u skladu s vojvodinim željama.

Portparol je rekao i da će sahrana biti u duhu vojne službe princa Filipa i ličnih elemenata njegovog života.

Iz Palate je saopšteno da se kraljica suočila s "nekim vrlo teškim" odlukama u odabiru gostiju dozvoljenih prema kovid pravilima, budući da je prvobitno planirano da na sahrani prisustvuje 800 članova.

Daily Mail
Daily Mail

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije