Jet set

Poznatoj pjevačici stigla nova tužba, optužuju je za maltretiranje

Poznatoj pjevačici stigla nova tužba, optužuju je za maltretiranje
Foto: Tanjug/AP | Poznatoj pjevačici stigla nova tužba, optužuju je za maltretiranje

Haos oko slavne pjevačice Lizzo i dalje se ne smiruje.

Iako je mišljenje javnosti podijeljeno, čini se da je ipak više onih koji smatraju da "gde ima dima, ima i vatre", odnosno da su velike šanse da je ova poznata plus-size dama ipak bila nefer prema zaposlenima.

Sada je na njenu adresu stigla još jedna tužba u kojoj je potkačena i njena menadžerka, nakon što ih je bivša zaposlena optužila za stravično ponašanje.

Modna dizajnerka Aša Danijels progovorila je o svemu što je trpela ponajviše od Amande Nomure, ali nije izuzela ni Lizzo smatrajući je odgovornom.

"Dolazim na posao i radim sa nekim ko me je fizički napao, sa nekim ko mi je prijetio, sa nekim ko mi ne dozvoljava da idem da jedem kada treba da jedem", navela je ona u kratkoj najavi epizode, naizgled misleći na Amandu i dodala je da ona nije govorila užasne stvari samo o njoj, već i o pjevačici.

"Amanda bi se redovno rugala i Lizzo i ostalim velikim djevojkama. Govorila je da su debele, beskorisne i lijene. Imitirala na vrlo stereotipan rasistički način, a ja sam joj čak i rekla, 'Ovo je zaista uvredljivo', na šta se ona smijala."

Aša je rekla da je angažovana da dizajnira odeću za Lizzo i njene plesače na njenoj turneji ranije ove godine, ali je tvrdi da je "nepravedno otpuštena" nakon samo dvije nedjelje.

Lizin portparol je demantovao Ašine tvrdnje, ističući da ona "nikada nije srela ili čak razgovarala sa" zvijezdom. Međutim, kao "vlasnica firme", Aša je rekla za ABC News da misli da je Lizzo djelimično "odgovorna" za ono što je pretrpjela.

"I ja sam vlasnica preduzeća, bila sam toliko šokirana da Lizino radno mjesto nije bilo u skladu sa onim koga znamo kao zvijezdu Lizzo. Mogu da kažem da sam u svom životu ja odgovorna za ljude koji rade za mene i rade na mojim projektima, a mislim da su i svi ostali takođe."

U svojoj tužbi, Aša je tvrdila da je bila primorana da radi prekovremeno - od 6 do 2 sata ujutru i to bez pauze.

Takođe je navela da je Amanda često imala rasističke i mastfobične komentare i da ju je jednom fizički povrijedila tako što je prevukla stalak za odjeću preko njenog stopala. Rekla je da je Amanda rekla njoj i drugom osoblju da će ih "izbosti" i "ubiti" ako joj ne donesu lijekove, i tvrdila je da je vidjela kako je "gurnula člana ekipe" kada su prijetili da će dati otkaz, kao i kako je "otela hranu" iz nečijih ruku.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije