Jet set

Pratite nas na Google news

Preminuo bivši ljubavnik princeze Dajane

Preminuo bivši ljubavnik princeze Dajane
Foto: Arhiva | Preminuo bivši ljubavnik princeze Dajane
N.N.

Trgovac umjetninama Oliver Hoare preminuo je u 73. godini u Francuskoj nakon duge i teške borbe s rakom, piše britanski The Sun. Hoare je bio prijatelj princa Čarlsa (69), a on i princeza Dajana su navodno započeli aferu u martu 1992. kada je njen otac Erl Spenser preminuo.

Dajana i 16 godina stariji trgovac umjetninama su prekinuli vezu nakon što mu je supruga prijetila razvodom, 1993. godine. Pokojna princeza i Oliver nisu bili diskretni, pa je kako su izvještavali britanski mediji, stražar jednom pronašao njega polugolog kako puši cigaretu iza Kensingtonske palate.

Uprkos svemu, Hoare je ostao u braku sa svojom suprugom, koja se takođe zove Dajana. Par se često družio s princom Čarlsom i princezom. Dajanina prijateljica je ispričala kako je ona sanjala o životu s trgovcem umjetnina.

“Željela je živjeti sa zgodnim Hoareom u Italiji”, rekla je.

Kada je Oliver prekinuo s Dajanom, ona ga je opsjedala i stalno zvala, pa je kontaktirao policiju. Princeza je sama u intervjuu za Panoramu priznala da je to zaista radila.

“U razdoblju od šest do osam mjeseci, nekoliko puta sam ga zvala, no nikako na opsesivan način, ne “,istakla je Dajana. N

akon prekida, Hoare je napisao princezi dirljivo pismo u kojem joj se zahvalio na vremenu koje su proveli zajedno.

“Zahvalio joj se na sreći koju mu je dala i vratio joj je par očevih dugmadi za manšetu koje mu je poklonila”, otkrila je Dajanina biografkinja Sara Bradford (80). Oliver nikad nije namjeravao ostaviti svoju suprugu, bogatu nasljednicu Dajane de Valdner.

Hoare je 2005. 'isplivao' u istrazi poslovanja katarskog šeika Sauda Al Tanija, koji je preminuo prije četiri godine. No nijedan od njih nije osuđen te su optužbe na kraju odbačene. Trgovac umjetninama je 2015. izgubio vozačku dozvolu na 17 mjeseci jer je vozio pod uticajem alkohola.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije