Jet set

Pratite nas na Google news

Preminuo rođak kralja narodne muzike: "Muradif je umro od tuge za Šabanom"

Preminuo rođak kralja narodne muzike: "Muradif je umro od tuge za Šabanom"
Foto: Ilustracija | Preminuo rođak kralja narodne muzike: "Muradif je umro od tuge za Šabanom"
N.N.

Šaban Šaulić preminuo je od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći 17. februara, a nakon nekoliko dana preminuo je njegov rođak, takođe, pjevač Muradif Demirović.

Hasan Dudić otkrio je za "Blic" da je i on teško podnio smrt Šabana Šaulića, a da je nakon vijesti da mu je i drugi rođak preminuo, završio u bolnici.

Kako Dudić navodi, pjevač Muradif Demirović nije mogao da podnese pogibiju kralja narodne muzike i činjenicu da nije mogao otići na sahranu da se oprosti.

"U bolnici sam, pozlilo mi je od šoka i od stresa. Loše mi je, srce, glava, kičma, reuma i tuga. Moja četiri brata su umrla, ja ne znam kako to podnijeti, velika bol je zadesila porodicu. Najstariji brat Muradif Demirović je prvi od nas počeo pjevati, on je umro od tuge za Šabanom. Bio je dugo bolestan i nije mogao na noge, imao je problem s plućima. Pao je u tešku depresiju, teško mu je bilo baš i nije mogao preboljeti što mu je brat preminuo. Sekirao se danima što nije mogao otići Šabanu na sahranu, pričao je: 'Srce će mi pući od tuge'. Tako je i bilo, u nedjelju je umro", kazao je Hasan za "Blic".

(Blic.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije