Jet set

Prikazan mjuzikl o Tini Tarner: Podsjećanje na težak život rok dive

Prikazan mjuzikl o Tini Tarner: Podsjećanje na težak život rok dive
Foto: Tanjug/AP | Prikazan mjuzikl o Tini Tarner: Podsjećanje na težak živor rok dive

U Londonu je sinoć premijerno prikazan mjuzikl “Tina: The Tina Turner Musical” čija radnja prati trnovit put do zvijezda i težak život slavne američke pjevačice.

Rock’n’roll baka, Tina Tarner i u 78. godini života izgleda sjajno. Pjevačica koju život nije mazio, ali je uprkos svim nedaćama uspejla da ostvari i zavidnu glumačku karijeru i inspiriše mnoge žene, sinoć se pojavila u londonskom pozorištu Aldwych kako bi još jednom iz perspektive gledaoca pogledala priču o svom životu.

Mjuzikl je protkan pričama o njenom životu, djetinjstvu, životu u nasilnom braku s pokojnim Ikom Tarnerom do današnjeg života u Švajcarskoj, a velik dio je posvećen njenom solo muzičkom trijumfu.

Krajem prošle godine Tina je progovorila o braku iz pakla u kojem je živjela 16 godina, za Tinu mučnih. Zlostavljao ju je psihički, ali i fizički pa je na licu i na tijelu često imala tragove njegovih ispada. Ostavila ga je tek kada je postalo toliko nepodnošljivo da se plašila za svoj život.

“Od njega sam otišla bez ičega, morala sam da pronađem način kako da zaradim za sebe, porodicu, morala sam da počnem ispočetka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. Bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, ni mjesto sam mogla da odem”, opisala je svoju nezavidnu situaciju u kojoj se našla te 1978. godine.

“Do toga je došlo nakon što sam jednog rekla: ‘Dosta mi je, život nije vrijedan življenja ako mislim da ostanem u ovoj situaciji’”, nastavila je Tarner i dodala da je Ike zadržao sve što su imali i da joj je godinama govorio.

“Ako ideš, ideš kako si i došla”.

“Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam sebi: izlaz je – kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom”, rekla je tada.

Vremešna Tina na premijeri se pojavila u elegantnom crnom odjelu, s prozirnim rukavicama otvorenih prstiju i šljokičastim, srebrnim cipelama u špic. Lijepo našminkano lice i uredna frizura sa šiškama pokazali su da Tina zna da se nosi s godinama i da nije izgubila “ono nešto” zbog čega je godinama oduševljavala muškarce i žene širom svijeta.

Tina je prije i nakon premijere s velikim osmjehom na licu pozdravljala fanove, strpljivo se fotografisala sa domaćinima, ali višesatna aktivnost ipak je izmorila slavnu pevačicu.

(gloria.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije