Jet set

Princ Hari neće potpisati predbračni ugovor

Princ Hari neće potpisati predbračni ugovor
Foto: N.N. | Princ Hari neće potpisati predbračni ugovor

Iako su zbog njegovog razuzdanog ponašanja tokom proteklih godina rijetki vjerovali da će se britanski princ Hari (33) ikada smiriti, sve se promijenilo kada se zaljubio u američku glumicu Megan Markl (36).

A koliko je siguran u njihovu ljubav i koliko vjeruje da će njihov brak potrajati govori i činjenica da je odbio potpisati predbračni ugovor, kojim bi osigurao svoje bogatstvo, procijenjeno na 30 milion funti.

“Nikada nije ni razmišljao da će potpisati predbračni ugovor. Uvjeren je da će mu ovo biti prvi i jedini brak, zato ništa ne potpisuje”, rekao je prinčev bliski prijatelj.

Sve to pokrenule su glasine kako se kraljevska porodica želi pobrinuti za to da Hari ne gubi svoje milione, posebno jer Markl već ima brak iza sebe.

Ovim je Hari krenuo stopama starijeg brata, princa Vilijama (35), koji je takođe odbio potpisati predbračni ugovor uoči vjenčanja s Kejt Midlton (36).

Ovi postupci začudili su javnost posebno zato jer je poznato da njihova majka, pokojna princeza Diana, nikada nije potpisala spomenuti ugovor pa se kasnije s princom Čarlsom (69) morala boriti za to da joj razvodom pripadne 17 miliona funti.

Inače, Elizabeta II (92) je prije nekoliko dana dala  službeni pristanak da Hari smije oženiti Megan.

 

“Izjavljujem da dajem svoj pristanak na bračni ugovor između svoga najdražeg i voljenog unuka princa Henrija Čarlsa Alberta Dejvida od Velsa i Rejčel Megan Markl te navodim kako će moja saglasnost biti označena Velikim pečatom i upisana u knjige Privilegijskog vijeća”, rekla je kraljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije