Jet set

Princ Hari se vratio kući, dočekalo ga kraljevsko obezbjeđenje

Princ Hari se vratio kući, dočekalo ga kraljevsko obezbjeđenje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Princ Hari se vratio kući, dočekalo ga kraljevsko obezbjeđenje

Princ Hari doputovao je tokom noći između nedjelje i ponedjeljka iz Los Anđelesa u London kako bi prisustvovao sahrani svoga djeda, vojvode od Edinburga princa Filipa, 17. aprila.

Vojvodu od Saseksa ekskluzivno su snimili novinari tabloida San dok se iskrcavao sa svog leta iz Los Anđelesa u 1.15 po londonskom vremenu.

Princa Harija su na aerodromskoj pisti dočekali članovi kraljevskog obezbjeđenja i policija.

Aerodrom je napustio rendž roverom pod pratnjom.

Mediji pretpostavljaju da će princ Hari vrijeme do sahrane provesti u Notingem kotidžu Kensingtonske palate gdje je na početku braka živio sa Megan Markl.

Njegova supruga, koja je u trećem trimestru trudnoće, ostaje u Los Anđelesu "po savjetu ljekara".

Princ Hari bi po zakonu trebalo da u karantinu provede deset dana, ali će mu biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani ukoliko poslije pet dana njegov test na kovid 19 bude negativan.

Vojvoda od Saseksa stigao je na sahranu poslije razgovora s ocem princom Čarlsom.

Prestolonasljednik je saopštio da "se raduje" da vidi sina.

Mediji spekulišu da će porodica Vindzor iskoristiti vrijeme do sahrane kako bi zaliječila rane, koje je prouzrokovao nedavni izrazito kontroverzni intervju princa Harija i Megan Markl s Oprom Vinfri.

Intervju je mladog princa sa mjesta trećeg po popularnosti člana kraljevske porodice spustio do mjesta trećeg po nepopularnosti.

Međutim, prema protokolu, tokom dvije nedjelje žalosti u kraljevskoj porodici jedina tema razgovora mogu biti njihove uspomene na princa Filipa.

Medijima je objelodanjeno i da je kraljica Elizabeta Druga bila uz supruga u njegovim posljednjim trenucima života, kao i da je vojvoda od Edinburga preminuo "uživajući u suncu".

Razjašnjena je još jedna nedoumica - princ Filip, kršten u crkvi svetog Đorđa na Krfu, biće sahranjen u kraljevskoj grobnici kapele Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a ne u bašti Frogmor kako je želio.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije