Jet set

Princeza Beatris preuzima mjesto Harija i Megan?

Princeza Beatris preuzima mjesto Harija i Megan?
Foto: N.N. | Princeza Beatris preuzima mjesto Harija i Megan?

Princeza Beatris, 31-godišnja kći princa Edvarda, sina kraljice Elizabete i princa Filipa, i njen zaručnik, grof Edo Mapeli Mozi, navodno se žele useliti u prijašnji dom princa Harija i Megan Markle, Frogmore Cottage, i preuzeti njihovu ulogu Sussex Royal.

Nagađanja o preseljenju potaknuo je sam zaručnik princeze Beatris, kada je na Instagramu objavio fotografije njihove sadašnje rezidencije i uz njih napisao: "Biće se teško odreći svega ovoga".

Uz to je novinar koji dugi niz godina prati kraljevsku porodicu, Fil Dampier, rekao magazinu da su princeza Beatris i Edo "više nego voljni preuzeti posao bivšeg Sussex royala, Harija i Megan, barem djelimično, ako im se to dopusti".

Dopuštenje im, podsjetimo, treba zato što princeza Beatris i zaručnik ne spadaju pod 'starije' članove kraljevske porodice te zato nemaju pravo na punu novčanu potporu poreznih obveznika za sve troškove svog života.

Čak su se nedavno pojavila šuškanja kako će se princeza Beatris morati iseliti iz svoje kraljevske rezidencije u Londonu zato što je palača u velikim novčanim gubitcima zbog nedostatka turista tokom karantene, od kojih su godišnje prihodili stotine milijuna funti. U tom svjetlu ne čudi da su ona i njen izabranik voljni preuzeti ulogu koju su 35-godišnji Hari i 38-godišnja Megan odbacili kad su odlučili raskrstiti s kraljevskom porodicom i preseliti se u SAD-e, te na taj način pojačati svoju popularnost u britanskoj javnosti.

Međutim, portal "Gossip cop" tvrdi kako su to samo nagađanja te kako grof Edo nije objavio fotografije iz njihove rezidencije, već skupog stana kojeg je renovirao i htio prodati, s obzirom da je vlasnik agencije za posredovanje nekretninama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije