Jet set

"Princeza Dajana očajnički htjela da učini nešto drugačije"

"Princeza Dajana očajnički htjela da učini nešto drugačije"
Foto: Arhiva | "Princeza Dajana očajnički htjela da učini nešto drugačije"
N.N.

Princeza Dajana je "očajnički htela da počne iz početka i učini nešto drugačije", priča Ričard Kej, tvrdeći da je posljednji telefonski razgovor obavila upravo sa njim.

Ričard Kej je dugogodišnji novinar britanske krune i bliski povjerenik davno preminule princeze Dajane. U svom najskorijem intervjuu ovaj reporter se prisjeća njihovog posljednjeg telefonskog razgovora u noći njene smrti 1997. godine.

"Razgovarao sam sa njom te noći", prisjeća se on. "Nisam ni slutio da će to biti njeno posljednje veče, a tek sam kasnije saznao, kada je policija napravila izvještaj, da je poslednji poziv princeze Dajane bio upućen meni", ističe Ričard za medije.

Prema riječima Ričarda Keja, majka princa Vilijama i princa Harija, koji su tada, podsjetimo se, imali 15 i 12 godina, bila je na "dobrom mjestu".

"Dajana je očajnički htela da 'okrene novi list' u svom životu, da počne iz početka. Drugim riječima, da istraži drugačiju stranu britanske krune", navodi dugogodišnji novinar, dodajući:

"Htela je da promijeni monarhiju na veoma jedinstven način - preko svoje djece. Već u tom periodu njihovog odrastanja, počela je da izaziva promjene britanske monarhije. Međutim, prerano je otišla", ističe Ričard.

Sjećanja ovog reportera su samo jedna od mnogobrojnih posvećenih omiljenoj princezi. Shodno ovome, veliki broj prijatelja i članova porodice će se okupiti 1. jula ove godine, kako bi proslavili, ono što je trebalo da bude, Dajanin 60. rođendan.

Njeni sinovi će se, takođe, okupiti - prvi put nakon sahrane princa Filipa u maju, kako bi obilježili rođendan svoje majke.

Svečanost će biti krunisana otkrivanjem statue posvećene princezi Dajani i to na tlu palate Kensington.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije