Jet set

Radikalna odluka Harija i Megan o povlačenju

Radikalna odluka Harija i Megan o povlačenju
Foto: Tanjug/AP | Radikalna odluka Harija i Megan o povlačenju

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, riješili su da se povuku kao stariji članovi kraljevske porodice i postanu finansijski nezavisni.

Kako su naveli u saopštenju, oni žele da rade da bi bili nezavisni, dok će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu II.

Kako su naveli u saopštenju: "Poslije mnogo mjeseci preispitivanja, odabrali smo da ove godine otpočnemo proces tranzicije, da odigramo progresivnu novu ulogu u okviru ove institucije. Namjeravamo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo da bismo postali finanijski nezavisni, dok nastavljano da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo kraljicu. Uz vaše ohrabrenje, posbeno tokom prethodnih nekoliko godina, osjećamo da smo spremni da načinimo ovo prilagođavanje."

Život na relaciji Sjeverna Amerika - Velika Britanija

"Planiramo da vrijeme provodimo na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika, nastavljajući da ispunjavamo naše dužnosti prema kraljici i Komonveltu.

Ova geografska ravnoteža omogućiće nam da odgajamo našeg sina uz zahvalnost prema kraljevskoj tradiciji u kojoj je rođen, istovremeno obezbjeđujući našoj porodici prostor da se fokusira na sljedeće poglavlje, kao što je pokretanje naše humanitarne organizacije.

Radujemo se tome da, kad bude vrijeme, podijelimo sve detalje oko ovog uzbudljivog novog koraka dok nastavljamo da sarađujemo s kraljicom, princem od Velsa, vojvodom od Kembridža i svim relevantnim činiocima. Do tada, prihvatite našu najdublju zahvalnost za vašu stalnu podršku", navodi vojvodski par u saopštenju.

Ovaj potez mladog bračnog para dolazi poslije glasina da će se preseliti u Kanadu. Njihova želja da se presele preko Atlantika značiće da će tamo živjeti duži dio godine dok će istovremeno preispitivati svoju ulogu u kraljevskom domaćinstvu.

Par se nedavno vratio sa šestonedjeljnog odmora koji su proveli u Kanadi, tokom praznika, sa bebom Arčijem u domu vrijednom 10,7 miliona funti na ostrvu Vankuver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije