Jet set

Rasel Krou donirao novac za restoran oštećen u eksploziji u Bejrutu

Rasel Krou donirao novac za restoran oštećen u eksploziji u Bejrutu
Foto: Anadolija | Rasel Krou donirao novac za restoran oštećen u eksploziji u Bejrutu

Oskarom nagrađeni australijski glumac Rasel Krou donirao je novac za spašavanje restorana "Le Chef" u Bejrutu, jednog od simbola grada koji je oštećen u nedavnoj razornoj eksploziji.

Eksplozija koja je prošle sedmice potresla Bejrut oštetila je značajan broj objekata. U naselju Cimejze, koja se nalazi u neposrednoj bliziji luke Bejrut, u potpunosti su uništeni brojni kafići, resotrani, istorijske znamenitosti.

Tu se nalazio skromni ali poznati restoran "Le Chef", prepoznatljiv po tradicionalnoj libanskoj kuhinji, koji je takođe skoro potpuno uništen.

Glumac se pridružio pokrenutoj kampanji prikupljanja novca za spašavanje ovog restorana, a to je potvrdio na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama.

Naveo je kako je ovakav korak napravio u znak sjećanja na slavnog kuvara, pisca i televizijskog voditelja Entonija Bordejna, koji je preminuo 2018. godine.

"Da je u životu učinio bi isto", rekao je Krou, uputivši želju da se porušeni restoran ponovo obnovi i počne s radom.

Dvije snažne eksplozije su prošle sedmice potresle luku Bejrut, nakon što je došlo do požara u skladištu u kojem je neuslovno bilo uskladišteno 2.750 tona amonijev nitrata. Najmanje 177 osoba je poginulo, traga se za još najmanje 30, a povrijeđeno je oko 6.000 osoba. Pretpostavke su da je usljed eksplozije oko 300.000 ostalo je bez krova nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije