Jet set

Redford: Pokret #metoo će izmijeniti kulturu Holivuda

Redford:  Pokret #metoo će izmijeniti kulturu Holivuda
Foto: Reuters | Redford: Pokret #metoo će izmijeniti kulturu Holivuda

Američki glumac i reditelj Robert Redford kazao je da pokret #metoo, usmjeren protiv spolnog nasilja, predstavlja prekretnicu koja će izmijeniti kulturu Holivuda kada se radi o jednakosti između muškaraca i žena i toleranciji prema neprimjerenom ponašanju pojedinaca.

“Smatram da je promjena neizbježna i da će se uskoro dogoditi. Ja sam optimističan”, rekao je osamdesetjednogodišnji Redford na konferenciji za novinare održanoj povodom otvoranja festivala nezavisnog filma Sundance čiji je osnivač.

“To je neka vrsta prekretnice jer je uzburkala neke stvari. Žene će imati značajnije mjesto u društvu”, objasnio je. 

Redford smatra da će muškarci imati veliku odgovornost u promjenama.

“Uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene i da s njima više razgovaraju o važnim stvarima”, zaključio je.

S obzirom na to da je Sundance prvi veći filmski festival nakon pokretanja pokreta "metoo” sve što se tamo izgovori imaće velik odjek.

Slavne osobe iz svih društvenih miljea, među kojima i onog filmskog nedavno su se udružile u pokretu #metoo, koji mnogi ne smatraju pokretom jer nema takvu strukturu. On je doživio velik odjek nakon holivudske afere povezane uz moćnoga holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Početkom oktobra prošle godine časopisi “New York Times” i “New Yorker” objavili su informaciju po kojoj su producenta za spolno zlostavljanje optužile brojne žene. Vijest je pokrenula lavinu priznanja mnogih žena zaposlenih u filmskoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije