Jet set

Roman Abramovič bivšoj ženi ostavio vilu vrijednu 80 miliona evra

Roman Abramovič bivšoj ženi ostavio vilu vrijednu 80 miliona evra
Foto: Arhiva | Roman Abramovič bivšoj ženi ostavio vilu vrijednu 80 miliona evra

Ruski oligarh Roman Abramovič prepisao je ovih dana nekretninu u elitnom dijelu Njujorka, vrijednu nevjerovatnih 80 miliona evra, svojoj bivšoj supruzi Daši.

Dok se ne useli u svoj novi dom, Daša Žukova sa sinom i kćerkom, koje je dobila u braku s Romanom Abramovičem, živi u vili nekoliko ulica dalje, koja je u vlasništvu nepoznatog Rusa, a on je tu kuću kupio 2008. godine za 36 miliona evra, ali ne živi u njoj, ni u Americi.

"Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji zbog sankcija ne smije da stupi na američko tlo, a koji im je iznajmio svoj dom dok se preuređuje megavila", rekao je izvor blizak bivšim supružnicima.

Za renovaciju je zadužena kompanija Herzog & de Meurom, a izgradiće i bazen. Roman Abramovič tri je kuće, na brojevima 9, 11 i 13, prepisao 14. septembra na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu, a procijenjene su na 63 miliona evra. Potom je dodao još jednu, za 14 miliona evra, na broju 15. Uz dozvolu komisije, odlučeno je da se kuće na brojevima 11, 13 i 15 spoje i od njih se napravi megavila.

Uz te nekretnine, Abramovič je na Dašu prepisao četvrti sprat zgrade koji se nalazi u 73. Istočnoj ulici, na broju 225, vredan oko 847 hiljada evra, kao i iste vrijednosti stan na prvom spratu zgrade na broju 215. Za mesto prebivališta Abramovič je u spisima naveo svoju adresu u Moskvi, a Daša Žukova vilu u kojoj trenutno boravi.

Ovi transferi i prepisivanje imovine deo su njihove brakorazvodne parnice. Sam Roman Abramovič nedavno je postao državljanin Izraela, nakon što su se pojavili problemi te on nije mogao da produži svoju britansku vizu, uprkos tome što je vlasnik fudbalskog kluba Čelzi.

Kako se piše, živjeće u svojoj novoj vili u Tel Avivu. Riječ je o bivšem hotelu koji je 2015. godine kupio za oko 22 miliona evra od supruga glumice Gal Gadot, Jarona Varsana.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije