Jet set

Pratite nas na Google news

Ronaldo nije imao novca ni za burger

Ronaldo nije imao novca ni za burger
Foto: Tanjug | Ronaldo nije imao novca ni za burger
N.N.

Intervju Kristijana Ronalda sa slavnim Pirsom Morganom oduševio je cjelokupnu javnost. Portugalac je bio iskren, prirodan i potpuno otvoren u tom razgovoru te se čak i rasplakao.

Morgan ga je podsjetio na djetinjstvo, kada je, kao igrač Sportinga, odlazio na zadnja vrata lokalnog "McDonalds'a" sa saigračima kako bi dobio preostale hamburgere.

"Kad sam imao 11-12 godina, nisam imao novca. Živio sam s ostalom djecom u klubu, mjesecima nisam vidio svoju porodicu. To je bilo teško razdoblje. Kasno naveče, oko ponoći, bili smo gladni. Uz stadion je bio McDonald's. Pokucali bismo na zadnja vrata i pitali da li je ostao koji hamburger. Tu su bile Edna i još dvije djevojke, koje više nikad nisam uspio pronaći. Nadam se da će ovaj intervju pomoći u potrazi za njima. Volio bih ih pozvati u Torino ili Lisabon, volio bih da dođu u moj dom na večeru. Želim im dati nešto zauzvrat jer nikad neću zaboraviti ono što su učinile za mene u to vrijeme".

Nakon tog intervjua javila se Paula Leca, jedna od žena koju je Ronaldo spominjao.

"Pojavili bi se ispred restorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, naš menadžer bi nam dopustio da ih njima damo. Jedan od njih bio je i Kristijano Ronaldo, koji je sigurno bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svaku veče."

To se događalo početkom 2000, dok je Ronaldo igrao u omladinskom pogonu lisabonskog giganta.

"I dalje se smijem radi svega toga. Rekla sam sinu koji mi prvo nije vjerovao jer mu je bilo teško zamisliti da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž već je znao za to jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao i znao je viđati Kristijana", ispričala je Paula.

Ronaldo je izrazio želju da radnice pozove na večeru kako bi im se odužio.

"Prva stvar koju ću mu reći biće hvala, a onda ćemo razgovarati i prisjetiti se prošlih vremena."

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije