Jet set

Pratite nas na Google news

Ruskinja koja je "pala" sa 33 metra visine iznijela šokantne tvrdnje

Ruskinja koja je "pala" sa 33 metra visine iznijela šokantne tvrdnje
Foto: Instagram | Ruskinja koja je "pala" sa 33 metra visine iznijela šokantne tvrdnje
N.N.

Instagram model i šminkerka Ekaterina Katja Bobkova tvrdi da je bila drogirana i udarena, a onda i bačena sa terase na visini od 33 metra u jednom planinskom odmaralištu u blizini Praga, nakon čega je bila u komi i vodila tešku bitku za svoj život.

Glamurozna ruska ljepotica iznijela je ozbiljne tvrdnje o tome da je neko pokušao da je prije nekoliko mjeseci ove godine ubije prilikom pada sa balkona.  Ovaj incident se do sada vodio kao nesrećan slučaj, međutim njen iskaz pred ruskim sudom sve mijenja.

Češka policija saopštila je da u maju da je njen pad bila posljedica nesrećnog slučaja, ali su ruski ljekari podržali Katjine navode da je zapravo sve ovo bilo isplanirano. Inače, ona je bila jedan od ključnih svjedoka u slučaju koji se vodio protiv ruskih fudbalera Pavela Mamajeva i Aleksandra Kokorina.

Dvojica igrača su bili u zatvoru 17, odnosno 18 mjeseci, zbog napada na vladinog zvaničnika u Moskvi u pijanom stanju. Ekaterina je te noći bila sa njima u noćnom provodu, kada su fudbaleri prvo demolirali automobil novinarke Olge Ušakove i pretukli vozača, da bi se potom u jednom kafiću "obrušili" na ruskog političara Denisa Paka, kao i njegovog prijatelja Sergeja Gaisina, direktora Državnog istraživačkog centra.

U vrijeme incidenta 28-godišnji Kokorin igrao je za Zenit iz Sankt Petersburga, a Mamaejv je bio dio ekipe Krasnodara.

Bobkova je na putovanje u Češku otišla u omanjoj grupi, u kojoj se našao i neimenovani nekadašnji ruski senator i biznismen. Na ovo putovanje pozvana je od strane prijateljice Tatjane Atemasove, koja je baš tada iznenada obnovila kontakt sa njom poslije dvije godine tišine.

Prije nego što je krenula na put, upozorila je druge goste da ne može da priča otvoreno o incidentu sa fudbalerima, jer je bila jedan od svjedoka.

Ona sada insistira da ruske vlasti otvore istragu nakon što je prvi put progovorila o drami kroz koju je prošla, a podnijela je i formalni zahtjev Istražnom komitetu. Odbor za sada razmatra ovaj zahtjev.

Istakla je da te noći nije popila više od dvije čaše vina, a da je nakon što je popila vino postala pospana i nije se sjećala ničega. Tvrdi da joj je data određena supstanca kako bi se osjećala omamljeno prije nego što je pala na glavu.

"Moskovski doktori kažu da misle da sam prvo pala na glavu, a onda bukvalno bačena. Već sam bila bez svijesti kada sam pala", objasnila je.

Ranije je regionalna policija sprovela istragu, a zaključak je da je sve bila "nesreća".

"Žena je imala i alkohol i neidentifikovanu materiju u krvi u trenutku kada je pala", saopštili su.

(Zena.blic.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije