Jet set

Slavko Štimac: Mnogo je teže igrati pozitivce

Slavko Štimac: Mnogo je teže igrati pozitivce
Foto: Screenshot/Youtube | Slavko Štimac: Mnogo je teže igrati pozitivce

Jedan od najznačajnijih srpskih glumaca Slavko Štimac, aktuelan je sa najnovijim domaćim filmom "Mrak" Dušana Milića, naglašava da mu je mnogo teže da tumači pozitivne nego negativne likove.

"Možda preterujem ako bih rekao da je teže igrati pozitivne likove. Nisam siguran, tako mi se čini", rekao je Štimac.

"Mrak" prati radnju smještenu na Kosovo i Metohiju, u vrijeme Uskrsa 2004. godine, a premijeru je imao 17. marta, baš na godišnjicu pogroma na KiM 2004.

Tako je specijalna projekcija održana u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade u kompleksu Beograd na vodi i paralelno je premijera bila u Domu kulture Gračanica na KiM.

Štimac je istakao da je jako zadovoljan reakcijama publike i ljudi koje poznaje - kolega na 50. FEST-u, kada je film krajem februara imao pretpremijeru u okviru Glavnog takmičarskog programa.

Milićevo ostvarenje nije prošlo nezapaženo, naprotiv, dobilo je dvije prestižne nagrade - sve popularnija danska glumica srpskog porijekla Danica Ćurčić, koja tumači glavnu žensku ulogu u filmu "Mrak", dobila je Plaketu Jugoslovenske kinoteke a žiri kritičara FEST-a dodijelio je filmu nagradu "Nebojša Ðukelić".

Štimac tumači veoma višeslojan lik djeda, u kome i dalje živi nada da će nestali sin da mu se vrati i to mu daje mu dalji smisao života.

Ipak, u zenitu svog posla, glumac se nedavno odlučio da prihvati prvi put u životu i role negativnih likova, u dvije nove TV serije.

Prva je “Crna svadba” (2021) gde je tumačio masovnog ubicu čiju je dušu zarobio demon, a druga je hrvatska mini serija “Područje bez signala” (2022) u kojoj igra ozloglašenog tajkuna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije