Jet set

Slobina supruga dijeli svoje iskustvo sa autizmom

Slobina supruga dijeli svoje iskustvo sa autizmom
Foto: Instagram | Slobina supruga dijeli svoje iskustvo sa autizmom

Jelena Radanović, supruga folkera Slobe Radanovića, juče je na Instagramu podijelila sa javnošću kako se već godinama kao majka bori sa autizmom, bolesti od koje boluje njen mlađi sin iz prvog braka, Naum, a zatim je svojim odgovorima na pitanja pratilaca nastavila da deli savjete svim roditeljima.

Brojni fanovi poznatog para izrazili su zabrinutost i pitali je kako se dječak bori sa bolešću, a Jelena je riješila da putem Instagram profila odgovori na sva pitanja koja zanimaju njene pratioce.

Jedno od pitanja za Jelenu bilo je i: "Kako se leči autizam?", ona je naravno odgovorila iz svog iskustva, kao majka čije dijete boluje od autizma, i kao majka koja je probala gotovo sve načine kako bi pomogla sinu.

"Defektološki tretmani i čišćenje organizma... Potrebno je izbaciti sve patogene iz organizma", napisala je Jelena.

Sledeće pitanje upućeno Jeleni je bilo o iskustvu i metodama lečenja autizma, pratioce je zanimalo koji tretman najviše pomaže i daje najbolji rezultat.

"To je pitanje na koje nemam odgovor... Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija. Uvek više stavri istovremeno. On je generalno bolje, od svega što smo radili očekivala sam 5% samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajuć, čarobna pilula ne postoji....", kaže Radanović

Jelenu su pitali i koji je bio prvi znak autizma koji se primjetio kod njenog nasljednika Nauma.

"Stereotipni pokreti, pa sve redom...", pričala je Jelena

Podsjetimo, Jelena je juče sa svojim pratiocima podijelila svoja iskustva o borbi njenog sina sa autizmom, a otkrila je i da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovjetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine, piše Telegraf.

"Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija... Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji", napisala je Jelena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije