Jet set

Pratite nas na Google news

Šokantna ispovijest pjevačice: Drogirali su me, zarobili i silovali

Šokantna ispovijest pjevačice: Drogirali su me, zarobili i silovali
Foto: Instagram | Šokantna ispovijest pjevačice: Drogirali su me, zarobili i silovali
N.N.

Pjevačica Dafi, punog imena Ejmi Dafi, koja je na neko vrijeme pauzirala svoju pjevačku karijeru, na Instagramu je napisala da ju je nepoznata osoba drogirala, zarobila i silovala.

"Možete samo zamišljati koliko puta sam pomišljala da ovo napišem. O načinu na koji bih to napisala, kako bih se osjećala nakon toga. Nisam potpuno sigurna zašto je sada pravo vrijeme i zašto se osjećam oslobođeno i uzbuđeno jer progovaram. Ne mogu objasniti. Mnogi od vas su se pitali šta mi se dogodilo, zašto sam nestala. Novinar me kontaktirao, našao je način da dođe do mene i sve sam mu ispričala prošlog ljeta. Bio je ljubazan i bilo je nevjerovatno konačno progovoriti", započela je

"Istina je da sam, i molim vas, vjerujte mi da sam sad dobro i na sigurnom, nekoliko dana silovana, drogirana i držana u zatočeništvu. Naravno da sam preživjela. Oporavak je potrajao. Nema lakšeg načina da se to kaže. Mogu vam reći da sam u posljednjoj deceniji hiljade i hiljade dana posvetila tome da opet osjetim radost u svom srcu, a to osjećam sada", otkrila je.

Dodala je da nije htjela da "svijetu pokazati tugu u očima".

"Pitate se zašto nisam iskoristila svoj glas kako bih izrazila bol koju osjećam? Nisam htjela pokazati svijetu tugu u mojim očima. Pitala sam se kako mogu pjevati iz srca koje je slomljeno. Polako je prestalo biti slomljeno“, dodala je pjevačica, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Naglasila je da će uskoro objaviti intervju, u kojem će odgovoriti na sva pitanja fanova. Zaključila je da je ovo bio jako težak korak za nju te zamolila fanove da ne uznemiravaju njenu porodicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Dafin album "Rockferry" iz 2008. godine postigao je svjetski uspjeh te bio najprodavaniji album u Velikoj Britaniji te godine. Osvojila je i tri Brit awardsa, a hitovi "Mercy" i "Warwick Avenue" i danas se vrte na radiostanicama.

Dafi je 2011. najavila da će uzeti pauzu od javnih nastupa, a iste godine je objavila drugi, zasad posljednji album. Tek je 2013. zajedno s brojnim drugim pjevačima nastupila na koncertu u Njujorku u čast Edit Piaf, a 2015. glumila je američku pjevačicu Timi Juru u filmu "Legend" iz 2015. godine u kojemu glumi Tom Hardi. Za taj film snimila je i soundtrack.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije