Jet set

Šon Koneri - vila na litici u stilu Džejms Bonda

Šon Koneri - vila na litici u stilu Džejms Bonda
Foto: Screenshot YouTube | Šon Koneri - vila na litici u stilu Džejms Bonda
N.N.

Vila na jugu Francuske, na prostranom imanju, sagrađena na litici iznad mora, sa pogledom na staru luku Nice. Nekada je bila rezidencija glumca Šon Konerija, koji je glumio u filmovima Džejms Bonda, 1960-ih, 70-ih i 80-ih. Glumac prodaje vilu po cijeni od 30 miliona dolara.

Glumac je vilu "Villa Le Roc Fleuri" kupio 70-ih godina, i u njoj je živio sa drugom suprugom. Veći deo vile ispunjen je namještajem stila Art Deco, poput mermernog stepeništa sa ornamentnim gelenderima od livenog gvožđa i drveta.

Spolja, vila odiše klasičnom francuskom arhitekturom, a gisterija se penje preko njene fasade i kaskada uređenih bašta koje se pružaju prema moru.

Novouređene bašte su obložene raznobojnim zasadima i prate stazu do morskog puta, gdje se može doći do obližnjih plaža.

Tereni od 1,24 hektara obuhvataju drugi bazen sa morskom vodom i dvije nezavisne kuće za goste.

Glavna kuća je, kao i ostatak imanja, kombinacija starog i novog, sa detaljima iz perioda, poput bogatog drveta, širokih dasaka, savremenih staklenih prozora od poda do plafona i lifta.

"Jedna od divnih stvari na francuskoj rivijeri je osjećaj zvjezdanog praha - omiljeno proganjanje kraljevskih porodica, kao što su Koko Šanel, Pablo Pikaso, Grejs Keli i Šon Koneri", rekao je gospodin Morgan, partner kompanije koja raspolaže vilom.

U blizini su imali kuće i Elton Džon i Tina Tarner.

RTS

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije