Jet set

Srpkinja radi za čuveni "E!" kanal: Volim sarmu, ćevape i rakiju

Srpkinja radi za čuveni "E!" kanal: Volim sarmu, ćevape i rakiju
Foto: Instagram | Srpkinja radi za čuveni "E!" kanal: Volim sarmu, ćevape i rakiju

Ksenija Lukić je australijsko TV lice, srpskog porijekla, koja od utorka do subote u 13 časova na E! kanalu vodi emisiju “E! News”. Njeni roditelji su rođeni u Australiji, dok su joj baka i djed emigrirali iz Like, poslije Drugog svetskog rata.

“Zanimljivo je da su se moji roditelji upoznali tokom igranja srpskog kola i u braku su već 35 godina. Odrasla sam kao Australijanka, ali sa jakom povezanošću sa srpskim nasleđem”, započinje razgovor za “Blic Super TV” Ksenija, koja govori srpski jezik.

“Mislim da mi je gramatika malo slabija, ali snalazim se. Moji mali bratanci, koji su sada četvrta generacija, takođe uče srpski. Veliki dio osjećanja je povezan sa mojim korijenima i daću sve od sebe da tome naučim i svoju decu”.

Ona obožava srpsku kuhinju.

“Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da ljeti odem na Adu”,  kaže Ksenija koja se vjenčala u pravoslavnoj crkvi.

“Den i ja smo se vjenčali u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Inglsajdu, a moj teča, sveštenik Rade Radan, nas je vjenčao. Crkva je veliki dio mog života. Dosta svog djetinjstva sam provela tamo, učila folklor i išla u crkvu. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine”.

Angažman na E! Australija dobila je na audiciji.

“Cijeli proces selekcije bio je veoma uzbudljiv. Mislim da nisam bila najbolja na dan izbora, ali je E! ekipa videla nešto u meni. Sada vodim sve najveće događaje na crvenom tepihu i radim intervjue sa poznatim ličnostima. Moj omiljeni dio posla je izveštavanje sa crvenog tepiha. Nije sve ipak ni tako glamurozno. Često ste među masom drugih medija i nema garancija da ćete dobiti izjavu slavnih. Na kraju, satima stajanje na visokim štiklama nije jednostavno”,  priznaje Ksenija koja je intervjuisala mnoge svjetske zvezde poput Toma Kruza, Nikol Kidman, Natali Portman, Viktorije Bekam...

“Džef Goldblum mi je među omiljenima. Viktorija Bekam me iznenadila. Mislim da ljudi često pretpostavljaju da je hladna, ali sam otkrila da je veoma slatka i ljubazna. Mislim da je ona zapravo vrlo stidljiva”.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije