Jet set

Šta je kraljica Elizabeta poklonila kraljevskom paru za vjenčanje

Šta je kraljica Elizabeta poklonila kraljevskom paru za vjenčanje
Foto: Tanjug/AP arhiva | Šta je kraljica Elizabeta poklonila kraljevskom paru za vjenčanje
N.N.

Iako kraljevski par treba da se odrekne većine svojih svadbenih poklona u vrijednosti od 8 miliona funti koje su primili od nepoznatih darivatelja i kompanija koje su putem njih željele da ostvare promociju i dobit, jedan poklon, onaj kraljice Elizabete II, sigurno je nadomjestio spomenuti “gubitak”.

Pri odabiru svog poklona, kraljica Elizabeta II za svog je unuka i njegovu suprugu odlučila je da bude prilično darežljiva. Poklon dostojan kraljice, zapravo je kuća “York Cottage” na imanju u Sandringhamu. Poklon kojim je Elizabeta II zasigurno oduševila mladence, u bukvalnom je smislu nevjerovatnih proporcija ako je suditi prema 8000 hektara zemlje na koliko se prostire imanje.

Od toga, 240 hektara čini javni park, a 24 hektara vrt koji je ujedno povezan s glavnom kućom. Imanje zapravo datira sve do razdoblja kralja Edvarda VII. koji je kuću poklonio svom sinu, kralju Džordžu V u 1893. godini. Hari i Megan trenutno borave u kući Notingam koja je smještena na prostoru Kensington palate, a svoj novi dom će koristiti kao odmaralište.

Zanimljivo je da prema navodima stranih medija, spomenuto imanje izbjegavaju pripadnici kraljevske porodice zbog toga što smatraju da je kuća ukleta.

(Story.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije