Jet set

Stanje Bokija 13 veoma loše

Stanje Bokija 13 veoma loše
Foto: Instagram | Stanje Bokija 13 veoma loše

SKOPLJE - Stanje prvoosumnjičeneg u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog, po riječima njegovog advokata Saška Dukoskog, veoma je loše.

On je Televiziji Telma rekao da njegov klijient Bojan Jovanovski, poznat pod imenom Boki 13, ima jake bolove od prethhodne dvije neuspješne operacije i da od kako je u pritvoru povraća skoro svaki dan.

Dukovski je dodao da je uprava istražnog zatvora "Skoplje" korektna i da je Bokiju 13 uvijek bila obezbijedjena zdravstena zaštita.

Bojan Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u pritvoru u skopskom istražnom zatoru, nekoliko puta je vodjen na Kliniku za torakalnu hrurgiju u Skoplju, a, prema ranije objavljenim informacijama, nedavno se podvrgao operaciji podvezivanja želudca radi smanjenja težine.

Krivični sud u Skoplju je Jovanovskom u petak 13. septembra drugi put za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalazi sa još dvoje sumnjičenih u aferi "Reket" - Zoranom Milevskim, zvanim Zoki Kičevac i razriješenom specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju "Imperija" u kojoj je prvoosumnjičen, prenosi B92.

Predistražni postupak u slučaju "Reket" vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije