Jet set

Studentkinji nisu dali da uđe u muzej zbog dekoltea

Studentkinji nisu dali da uđe u muzej zbog dekoltea
Foto: Twitter | Studentkinji nisu dali da uđe u muzej zbog dekoltea

Pomalo nevjerovatne scene dogodile su se u slavnom francuskom muzeju d'Orsay koji je dom nekim od najslavnijih aktova u istoriji slikarstva.

Uprkos tomu, na ljudsko tijelo i ženske obline van slikarstva očigledno ne gledaju blagonaklono, a to je pomalo nepošteno na svom primjeru osjetila studentkinja francuske književnosti Jeanne.

Jeanne je na prilično topao dan nosila haljinu s malo otvorenijim dekolteom, a muzejsko osoblje nije joj dopustilo ulazak u muzej s tom haljinom. Na kraju je Jeanne na sebe navukla jaknu kako bi prekrila dekolte.

Ispričala je kako je su obojica zaposlenika gledala u njeno poprsje, ali nisu joj rekli koja je pravila prekršila.

"Nisam mogla zamisliti da bi moj dekolte mogao stvarati ikakve probleme. Rekli su mi da to nije prihvatljivo i dopušteno. Osjećala sam se utučeno, osramoćeno. Činilo mi se kao da svi gledaju u moje poprsje i kao da je ono jedino što čini mene kao osobom. Osjećala sam se kao žena koju svode na seksualni objekt", rekla je Jeanne.

Muzej se nakraju ispričao na Twitteru, a potom su iz uprave muzeja i osobno nazvali Jeanne kako bi se ispričali. Ipak, Jeanne je izrazila tugu zbog toga što muzej u službenoj isprici nije spominjao "seksističku i diskriminatorsku stranu incidenta".

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije