Jet set

Sud u Kaliforniji prihvatio optužnice protiv Vajnstina

Sud u Kaliforniji prihvatio optužnice protiv Vajnstina
Foto: Tanjug/AP | Sud u Kaliforniji prihvatio optužnice protiv Vajnstina

Sud u Los Anđelesu nije prihvatio prijedlog da se odbace dvije optužbe za silovanje protiv bivšeg holivudskog producenta Harvija Vajnstina, dok su tužioci treću, koja je takođe osporena, izmijenili za seksulani napad.

Sudija u Los Anđelesu presudio je protiv Vajnstina po dvije tačke optužnice za silovanje , a tužioci su kasnije izmijenili i po jednoj tački vratili optužbu za seksualni napad, prema sudskim dokumentima, prenosi Rojters.

Vajnstin (69), koji je osuđen za silovanje na suđenju prošle godine u Njujorku, suočava se sa ukupno 11 novih optužbi od pet žena na području Kalifornije u periodu od 2004. do 2013. godine.

Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu mogao bi dobiti kaznu od 140 godina zatvora ako bude osuđen po svih 11 tačaka optužnice, a datum suđenja tek treba da se odredi.

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin se u sudnici u Los Anđelesu izjasnio da nije kriv po četiri tačke optužnice za silovanje i sedam drugih optužbi za seksualne napade.

Vajnstin je izručen Kaliforniji iz Njujorka, gdje je prethodno osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije