Jet set

Švarceneger: Ja znam prave naciste, sada počivaju u paklu

Švarceneger: Ja znam prave naciste, sada počivaju u paklu
Foto: Ilustracija | Švarceneger: Ja znam prave naciste, sada počivaju u paklu

Arnold Švarceneger je javno osudio način na koji je Donald Tramp reagovao na nasilje u Virdžniji do kog je došlo zbog rasizma.

Nakon što je predsjednik SAD okrivio "obe strane" u ovom sukobu, bodibilder, bivši guverner Kalifornije i glumac, odgovorio mu je putem videa na društvenim mrežama.

On kaže da je predsjednik trebalo da jasno stane protiv svakog oblika rasizma.

"Ja znam prave naciste, jer sam rođen u Austriji 1947. Dok sam odrastao, bio sam okružen slomljenim ljudima... ljudima koji su se iz rata vraćali puni gelera i krivice. Ljudi koje je neko prevario da se priklone gubitničkoj ideologiji. I ja vam kažem: ti duhovi koje vi glorifikujete, proveli su ostatak svakojih života u sramoti, a sada počivaju u paklu", kaže Švarceneger.

Švarceneger smatra da je Tramp imao "moralnu odgovornost" da nedvosmisleno progovori protiv rasista dodajući da u rasizmu "ne postoje dvije strane".

"Mržnja nema dvije strane. Ako odabereš da marširaš sa zastavom koja simbolizuje smrt miliona ljudi, tu nema dvije strane. Jedini način da pobjediš glasne, bjesne glasove mržnje je da im se suprotstaviš glasnijim i razumnijim glasom. A to uključuje i vas, predsjedniče Tramp", rekao je glumac.

"Zemlja koja je pobjedila Hitlerovu vojsku nije mjesto u kom možete nositi nacističke zastave. Linkolnova partija neće stajati uz one koji nose ratne zastave propale Konfederacije", ističe Švarceneger koji se direktno obratio rasistima:

"Neonacisti, bijeli nacionalisti i neokonfederalisti, dozvolite mi da budem prost: vaši heroji su gubitnici. Nikad nije kasno da odaberete da učite i napredujete, da razumijete da sva ljudska bića vrijede isto".

Tramp je žestoko kritikovan, nakon što je poslije marša neonacista u Šarlotvilu izjavio da "među njima ima finih ljudi" i konfederaciju nazvao "lijepim djelom Američke istorije".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije