Jet set

Tina Tarner ispričala detalje zlostavljanja iz prošlog braka

Tina Tarner ispričala detalje zlostavljanja iz prošlog braka
Foto: N.N. | Tina Tarner ispričala detalje zlostavljanja iz prošlog braka

Tina turner je od 2013. u sretnom braku s Ervinom Bahom, ali nekad je imala puno manje sreće u ljubavi.

Gostujući u emisiji "Jonathan Rose Show" otkrila je do sad nepoznate detalje svog braka s nasilnikom Ikeom Tarnerom koji je preminuo 2007. godine.

Između ostalog, ispričala je kako je donijela odluku da ga konačno napusti i kako ju je umalo koštalo života, a otkrila je i da je duge godine zlostavljanja trpjela zbog jednog obećanja.

Ike i Tina su u braku proveli punih 16 godina, sve do 1978. Iako je njihov brak rezultovao neviđenim poslovnim uspjehom i saradnjom koja ih je oboje proslavila, u privatnom im životu nije išlo tako dobro. Tina je nerijetko trpjela njegovo fizičko zlostavljanje.

O tome je progovorila u svojim memoarima iz 1986. prema kojima je kasnije bio snimljen film "Što ljubav ima s tim".

"Odlazak je bio jako teška odluka. Otišla sam bez ičega i morala sam naći način da prehranim sebe i porodicu. Bilo je to vrlo opasno jer je Ike bio nasilna osoba koja se borila s nesigurnostima i bila ovisna o drogama. Nisam imala novca ni mjesto na koje bih otišla, ali ipak sam se iskrala dok je spavao", otkrila je Tina u šou.

Bijeg od Ikea ju je umalo koštao života, takođe se prisjetila pjevačica.

"Sjela sam u auto i pritisnula gas, a u jednom se trenutku na autocesti ispred mene našao veliki kamion. Mislila sam da je gotovo sa mnom", ispričala je.

U emisiji je otkrila i zašto joj je trebalo toliko dugo da se odvaži ostaviti nasilnog supruga.

"Željela sam mu pomoći. Znala sam koliko mu je težak život bio. Obećala sam mu da ga nikad neću napustiti i na kraju sam ostajala samo zbog tog obećanja. Međutim, kad je postalo stvarno gadno, morala sam otići", zaključila je Tina.

Nakon teškog razvoda od Ikea, pjevačica novu ljubav nije pronašla sve do 1985. kad je upoznala svog trenutnog muža Ervina Baha.

Par se vjenčao tek 2013. nakon 27 godina provedenih zajedno.  

(NN/idex.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije