Jet set

Tom Henks ima savjet za mlade muškarce

Tom Henks ima savjet za mlade muškarce
Foto: N.N. | Tom Henks ima savjet za mlade muškarce

Tom Henks je u nedavnom intervjuu, koji je dao za Vašington post na crvenom tepihu na promociji svog novog filma "The Post", rekao da bi mladi muškaci, koji tek za počinju svoje karijere, iz bilo koje oblasti, trebalo da rade za jake žene šefove.

Na pitanje kako bi mlade muškarce posavjetovao da daju doprinos kada je u pitanju kampanja protiv seksualnog nasilja, ali i jednakost među polovima, Hens odgovara:

"To je meritokratija koja nema nikakve veze sa rodom. Mislim da najbolja stvar koja može da se desi mladom muškacu uključujući bilo koje radno mjesto jeste da radi sa jakom, pravednom, zahtjevnom ženom šefom", rekao je glumac.

"Srećan sam što sam iskusio tako nešto. Radio sam sa mnogo žena koje su očekivale samo najbolje od mene", dodao je Henks.

Henksu su u mnogim filmskim ostvarivanjima žene bile nadređene. Takođe, ovo nije prvi put da Henks pruža podršku rodnoj ravnopravnosti.

"Ako ne nastavimo da se krećemo ka jednakim pravima, jednakim mogućnostima i jednakoj slobodama, za svaku osobu na ovoj planeti, onda smo proćerdali sve što smo naučili", rekao je Henks jednom prilikom glumici u Hariju Poteru.

Henksova supruga, glumica Rita Vilson, takođe je govorila o mlađim generacijama. Ona smatra da mlađe generacije danas razumiju jednakost, bilo kao ravnopravnost polova ili seksualnu jednakost. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije