Jet set

Tragedija od koje se Švajnštajger nikada neće oporaviti

Tragedija od koje se Švajnštajger nikada neće oporaviti
Foto: Instagram / Printscreen | Tragedija od koje se Švajnštajger nikada neće oporaviti

​O Bastijanu Švajnštajgeru znamo mnogo, kako zbog blistave fudbalske karijere, tako i zbog braka sa nekadašnjom prvom teniserkom svijeta Anom Ivanović.

Ipak, malo ko zna za njegovog brata Tobijasa Švajnštajgera, čija je karijera zaustavljena zbog velike tragedije koja mu se desila.

Tobijas je od malih nogu volio fudbal i posebno je navijao za Mančeter Junajted. Naporno je trenirao i vrlo brzo počeo da se profesionalno bavi ovim sportom.

Njegova karijera je išla uzlaznom putanjom i svi su mu predviđali blistavu budućnost u fudbalu, ali sudbina je htjela drugačije.

Tobijas Švajnštajger je 2006. godine, tada kao 24-godišnjak, učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradala trinaestogodišnja djevojčica koja se vraćala iz škole. Brat Bastijana Švajnštajgera slučajno ju je usmrtio, i policijska istraga je kasnije pokazala da on nije kriv za nesreću.

Naime, kako su tada navodili njemački mediji, djevojčica se vraćala iz škole i potrčala je za tramvajem, iako joj je na semaforu bilo crveno svijetlo. Od siline udara nesrećna djevojčica je odletjela 20 metara u vazduh i pala na glavu.

Iako je fudbaler proglašen nevinim, njegova karijera je od tog trenutka krenula nizbrdo. Prestao je da igra fudbal i postao je trener - čini se da se i u tom poslu pokazuje dobro. Ali bol od tog dana jednostavno nikada nije prošla.

Sa Anom i Bastijanom je veoma blizak i rado se posjećuju i provode vrijeme zajedno, zajedno sa Tobijasovim sinom Maksom Lijamom, prenosi "CDM".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije