Jet set

Tri savjeta kako da završite seks koji predugo traje

Tri savjeta kako da završite seks koji predugo traje
Foto: N.N. | Tri savjeta kako da završite seks koji predugo traje
N.N.

Koliko nije lijepo kad nakon dva minuta u krevetu kaže: "Gotov sam!" i okrene se zadovoljno na drugu stranu, toliko može naporno i mučno biti ako za vrijeme seksa jednostavno ne može da svrši.

Jedno nikako ne treba da radite: nadate se, gledate u plafon i što je moguće jače i izazovnije stenjete. Osim što je to neiskreno, nije nikakvo rješenje. Sa ova tri trika ćeš svog partnera dovesti do vrhunca…

Koristi lubrikant

Ako je pravilo da tvom partneru treba mnogo više vremena da svrši od tebe, onda je lubrikant tvoj prijatelj. Posebno kad si već duže vrijeme "daleko iza granice", može doći do neugodnog trenja. Lubrikant te štiti od toga, a možda ćeš i još jednom moći doći do vrhunca.

Budi kreativna

Ništa ti neće pomoći ako pola vječnosti - uvijek u istom položaju - čekaš srećan kraj. Prije nego što seks počne da ti stvara neprijatan osjećaj, smisli i probaj nešto što bi ga moglo gurnuti do cilja. "Pruži mu ruku" ili ga oralno zadovoljavaj. Najbolje sama znaš što ga zaista uzbuđuje: iskoristi to pa neće puno trajati dok zadovoljno ne padne na jastuk.

Reci šta želiš

Ako te njegov maratonski seks umara, onda moraš šapnuti partneru na uho svoje želje. Ako je njegov maratonski seks na dnevnom redu i to te opterećuje, onda treba sa njim da razgovaraš o toj temi prije nego što odete u krevet. Ako mu je malo stalo do tebe, onda će se sljedeći put orijentisati prema tvojim željama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije