Jet set

U ovoj haljini je Olivera Katarina hipnotisala Kan prije 57 godina (FOTO)

U ovoj haljini je Olivera Katarina hipnotisala Kan prije 57 godina (FOTO)
Foto: Screenshot/Youtube | U ovoj haljini je Olivera Katarina hipnotisala Kan prije 57 godina (FOTO)

Jedna od najlepših žena koje su ikada kročila na Kanski festival bila je naša Olivera Katarina, koja je te 1967. godina očarala čitav svijet.

Juče je počeo 77. Kanski festival, koji okuplja neka od najznačajnijih imena današnjeg filma, a već prvog dana smo na crvenom tepihu vidjeli mnoge svjetske ljepotice, uključujući njemačku manekenku Hajdi Klum.

Kad god se na našim prostorima priča o Kanu, nemoguće je ne sjetiti se 1967. godine, kada je jugoslovenski film "Skupljači perja" osvojio Gran pri žirija Kanskog festivala i bio nominovan za Zlatnu palmu.

Među glavnim zvijezdama ovog izdanja Festivala bila je ekipa iz Jugoslavije, na čelu s neponovljivom Oliverom Katarinom, koja je u čuvenom filmu režisera Aleksandra Saše Petrovića igrala Lenče.

Kao i uvek kada je riječ o Kanskom festivalu, moda je nezaobilazna tema, a slavna Beograđanka pojavila se tada u više vanvremenskih kreacija, od koje bi sve i danas bile među najljepšima na crvenom tepihu.

Najjednostavnija od njih bila je ona koju je Olivera Katarina odabrala za fotografisanje tokom dana, a u pitanju je komad kakav je i danas jedan od vodećih trendova. Glumica je okupljenim fotografima pozirala u elegantnoj košulji-haljini, modelu koji je pripijen uz tijelo, ističe figuru pješčanog sata jednostavnim pojasom i pada ravno pored nogu.

Zvijezda "Skupljača perja" kombinovala ju je s papučama s niskim i tankim štiklama, tzv. kitten heel, koje su ovog proljeća među vodećim trendovima, a kosa podignuta u visoku punđu dodatno je istakla ljepotu lica Olivere Katarine, prenosi Espreso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije