Jet set

Viktorija Valentino tužila Bila Kozbija za zlostavljanje

Viktorija Valentino tužila Bila Kozbija za zlostavljanje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Viktorija Valentino tužila Bila Kozbija za zlostavljanje

Bivši Plejboj model Viktorija Valentino tužila je bivšeg američkog televizijskog voditelja Bila Kozbija da ju je drogirao i nakon toga silovao. Ona je navela da ju je Kozbi silovao 1969. nakon što je večerala sa njim.

Kako navodi Bi-Bi-Si, Valentinovoj i njenoj prijateljici Kozbi je dao pilule koje su ih uspavale, a kada se Valentinova probudila bila je i dalje omamljena, a tada ju je Kozbi silovao.

Ona je podnijela građansku tužbu prema kalifornijskom zakonu koji je privremeno ukinuo rok zastarjelosti u slučajevima seksualnog napada.

U izjavi, gospođa Valentino je rekla da je trauma koju joj je naneo Kozbi, pogodila "ne samo mene, već i moju djecu i unuke".

Nekada poznat milionima kao "Američki tata", Bil Kozbi je glumio u sitkomu ''Kozbijev šou'' 1980-ih godina.

Njegova reputacija je urušena nakon što su desetine žena iznijele priče o silovanju, seksualnom uznemiravanju i seksualnom nedoličnom ponašanju još iz šezdesetih godina prošlog vijeka, što je on negirao, tvrdeći da su svi njegovi seksualni susreti bili uz saglasnost žena.

Agencija podsjeća da je Kozbi 2018. osuđen za seksualni napad na Andreu Konstand.

Prošle godine, u građanskom postupku, porota u Kaliforniji je utvrdila da je Kozbi seksualno napao šesnaestogodišnjakinju, 1975. u Plejboj vili u Los Anđelesu, i da mu je naloženo da plati 500.000 dolara odštete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije