Jet set

Voditeljka o teškoj borbi sa koronom: Temperatura nije prestajala

Voditeljka o teškoj borbi sa koronom: Temperatura nije prestajala
Foto: Instagram | Voditeljka o teškoj borbi sa virusom korona: Temperatura nije prestajala
N.N.

Voditeljka Milica Nedić je februara mjeseca ove godine vodila bitku sa virusom korona, a sad je odlučila da podijeli i detalje ove ozbiljne zdravstvene krize.

Milica je otkrila zašto je njena borba sa koronom bila teška, a istakla je da u njenom slučaju, ljekari nisu smjeli da daju prognoze dok joj nisu rekli "Srećno" i "Doviđenja", po izlasku iz bolnice.

"I sama bolest i sam oporavak - bili su ozbiljni. Bolest je došla uoči druge vakcine, sve je to zaista bilo veoma ozbiljno, velika opomena, izuzetno težak ispit, najteži životni ispit", rekla je Milica.

Ispričala je kroz šta je sve prošla.

"Ja sam tog vikenda radila, 20. februara, a 21. februara sam ja već bila u bolnici u kovid centru. Ja sam tog dana radila i uređivala dnevnik, samo sam osetila tog dana neku nelagodu, malaksalost, neku slabost, neku jezu kroz organizam, i jedva sam završila Dnevnik, rekla - doviđenja poštovanim gledaocima i shvatila da jedva mogu do kuće da dođem", rekla je voditeljka.

Milica je ispričala da je ubrzo krenuo kašalj i da je počela da gubi glas. Najprije je, kako kaže, pomislila da je u pitanju premor i stres, ali onda je tokom noći krenula blaga temperatura. Javila se ljekaru, rendgen je pokazao da nema upale pluća, i oporavljala se kod kuće tri dana uz antibiotik. Ipak, stanje se pogoršavalo i četvrtog dana, već je bila smještena na Intenzivnoj njezi bolnice "Dragiša Mišović" sa obostranom upalom pluća.

"Temperatura nije prestajala i ta slabost, malaksalost, bol mišića i kostiju... Ume čovek da bude slab i malaksao, ali ovo je nešto potpuno drugačije. To je nešto što neko ko nije prošao neće razumeti, to je zaista potpuno jedan drugi organizam kojim vi ne vladate", objasnila je voditeljka.

U bolnici je provela dvije nedelje boreći se sa koronom, ali paralelno i sa bakterijom klostridijom.

"Deset dana temperature 40 stepeni, lekari kažu - jedan lek, drugi lek, treći lek - padne, pa skoči i tako celu noć. Lekari kažu da neka pravila i iskustva kažu da - izdržim deset dana, posle kojih bi trebalo da se smanji temperatura, sa terapijom koja mi je promenjena. I oni su bili iznenađeni koliko je to trajalo, i koliko sam imala snage da se borim. Onaj veliki gvozden bolnički krevet, on se trese od groznice i udara u zid", opisala je Milica kroz šta je prošla.

Dodaje da se ljekari trude i brinu u svakom trenutku prema svakom pacijentu.

"Rad sestara, njihovo danonoćno trčanje, neplanirani hitni slučajevi, rad u skafanderima, gde se vidi kako im curi znoj sa lica, a vidite i suze na njihovom licu kada izgube pacijenta u jednom danu. U tim noćima, vi samo čujete sanitet koji iz sata u sat dovozi nove pacijente. To su neke slike i situacije koje jednostavno, moram reći, ostavljaju rane u vašem srcu i u mislima", rekla je voditeljka.

Milica je iz bolnice izašla sredinom marta, a ističe da su joj, okvirno, bili potrebni i april i maj da "profunkcioniše".

"To znači da mogu da ustanem, da uradim ponešto sama u kući, da sebi spremim nešto da pojedem, da skuvam čaj, kafu, a negde u junu sam krenula da malo intenzivnije izlazim i da šetam. Preporuka je da, od tolikog mirovanja, se šeta, ali simptomi traju. Ja jesam dobro, ali ja i dalje osećam simpome koji su značajno manji nego što su bili, taj neki zamor, premor, bol mišića i zglobova, lupanje srca koje se pojavi često noću, iz čista mira", rekla je Milica u emisji "RTS ordinacija".

Osvrnula se na period tokom kojeg je imala i postkovid simptome.

"Trebalo je da idem na godišnji odmor na more, ali vratila se neka postkovid varijanta tokom deset dana, u formi respiratorne infekcije, intenzivnog kašlja, sinuzitis, laringitis, faringitis... bez temperature", rekla je voditeljka i dodala da je u međuvremenu dobila i drugu dozu vakcine, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije