Jet set

Za bolje čovječanstvo: Kućineli poklanja kolekciju od 30 miliona evra

Za bolje čovječanstvo: Kućineli poklanja kolekciju od 30 miliona evra
Foto: facebook | Za bolje čovječanstvo: Kućineli poklanja kolekciju od 30 miliona evra

Poznati italijanski modni kreator svjetskog glasa Brunelo Kućineli (Brunello Cucinelli) odlučio je da cijelu svoju kolekciju koja nije prodata zbog pandemije Covida19 pokloni čovječanstvu, piše dnevni list "Il Sole 24 Ore".

Poznati italijanski modni kreator svetskog glasa Brunelo Kućineli (Brunello Cucinelli) odlučio je da celu svoju kolekciju koja nije prodata zbog pandemije Covida19 pokloni čovecanstvu, piše dnevni list "Il Sole 24 Ore".

Svi dijelovi odjeće u prodavnicama širom svijeta biće prepakovani i uz novu etiketu "Bruneli za čovječanstvo", biće poklonjeni humantiranim i nevladinim organizacijama, kao i pojedincima kojima je pomoć potrebna.

Riječ je o robi čija vrijednost premašuje 30 miliona evra.

 

"Čini mi se da ovaj projekat na neki način podiže čovjekovo dostojanstvo i odaje počast svima koji su radili na stvaranju takvih odjevnih predmeta. To je samo nastavak našeg projekta koji traje nekoliko godina, a sastoji se u prepravljanju naših proizvoda, što je doprinos samoodrživosti i smanjenju zagađenja", naveo je Brunelo Kućineli.

Kaže da bi volio da taj simbolični gest bude prihvaćen kao početak jednog novog, boljeg doba i da želi da vjeruje da je pandemija čovečanstvo učinila boljim.

Modna kuća "Kućineli" osnovana je prije 40 godina i po bogatstvu se nalazi na 33. mestu Forbsove liste najbogatijih na svetu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije