Jet set

Zasjenila mnoge: Otkriveno koliko zarađuje Maja Šuput

Zasjenila mnoge: Otkriveno koliko zarađuje Maja Šuput
Foto: Instagram | Zasjenila mnoge: Otkriveno koliko zarađuje Maja Šuput

Hrvatska pjevačica Maja Šuput Tatarinov (43) već je odavno pokazala da je prava poslovna žena, a to dokazuju i podaci finansijskih izvještaja za 2022. godinu.

Prema javno dostupnim podacima Šuput je prošle godine ostvarila gotovo šest miliona kuna prihoda kroz svoje dvije firme Morska diva i Majushka. 

Maja je vlasnica je i direktorica firme Morska divapreko koje vodi svoju muzičku karijeru. Ukupni prihodi njezine firme u 2022. godini iznosili su 518.312 eura (3,9 miliona kuna), a poslovni subjekt ostvario je neto dobit od 241.969 eura.

U odnosu na godinu ranije firma koja ima samo jednog zaposlenog povećala je prihode za 2,5 puta. Maja Šuput poznata je zabavljačica, a poželite li na svom vjenčanju angažovati upravo nju za njezin nastup s bendom morat ćete izdvojiti 8.000 eura. 

Uspješna je i njena firma Majushka osnovana 2018. godine u kojoj je suvlasnica sa suprugom Nenadom. Prošle godine Majushka je ostvarila oko dva miliona kuna prometa (oko 275.000 eura), a firma je ostvarila dobit od 30.000 eura, prenosi vecernji.hr. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije