Muški kutak

Naučnici tvrde: Ženama su privlačniji muškarci koji rade ovo

Naučnici tvrde: Ženama su privlačniji muškarci koji rade ovo
Foto: Ilustracija | Naučnici tvrde: Ženama su privlačniji muškarci koji rade ovo
N.N.

Ako muškarac želi da vam bude privlačniji, kupite mu par rukavica i dezifikaciono sredstvo kao poklon iznenađenja.

Naučnici su otkrili da žene više privlače muškarci koji aktivno učestvuju u kućnim poslovima. Sada je pravo vrijeme da te podatke iskoristite u njihovu korist. Dobro, i u vašu korist.

Naučnici analizirali cijelu naciju kako bi dobili rezultate

Zahvaljujuće psiholozima Skotu Koltranu i Mišel Adams sa Univerziteta u Kaliforniji, konačno možemo da objasnimo zašto žene više privlače muškarci koji čiste ili skupljaju prljav veš.

Prema rezultatima njihove analize, žene muškarce koji više spremaju po kući smatraju atraktivnijim i poželjnijim.

Oni nisu jedini naučnici koji su to otkrili

Njihova otkrića podržao je "Savjet savremenih porodica", koji je ukazao na činjenicu da žene takođe rade puno radno vrijeme. Parovi koji podjednako praktikuju kućne poslove su zadovoljniji svojim brakom.

Psiholog Gotman je sproveo sopstveno istraživanje čiji su rezutati podržali istraživanje gore pomenutih psihologa. Njegova istraga je pokazala da žene muževljevo učestvovanje u kućnim poslovima vide kao gest ljubavi, što njihove partnere čini privlačnijim.

Zbogom stereotipi

Analiza diskredituje shvatanje da su muškarci manje muževni ako redovno obavljaju kućne poslove, čuvaju djecu, naprave večeru ili brišu podove. Realnost situacije je potpuno suprotna, pomaganje u kući je poželjno i privlačno, može dodatno da ojača vašu vezu.

Dobar primjer svojim sinovima

Očevi svojim učestvovanjem u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima. Istraživanje je pokazalo da se djeca koja kod kuće zajedno sa ocem obavljaju kućne poslove, bolje slažu sa drugom djecom i lakše sklapaju prijateljstva od onih koji to ne rade. Kao dodatni plus, istraživači su naveli da ta djeca rijetko ulaze u konflikt, ne stvaraju probleme na času, ne upadaju u depresiju, niti se povlače iz socijalnog života.

To je dijete s kojim bi svako želio da se druži.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije