Horoskop

Šta sve muškarac treba da ima u neseseru

Šta sve muškarac treba da ima u neseseru
Foto: Pixabay | Šta sve muškarac treba da ima u neseseru

Evo spiska nekih proizvoda koje muškarci vjerovatno ignorišu, a koje treba da koriste, ili bar tako tvrde stručnjaci za mušku kozmetiku i njegu.

Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom

Ako se sunčaš, naravno da ti je potrebno zaštitno mlijeko za tijelo, ali lice ti je stalno izloženo, a sunčevi zraci probijaju čak i kad vrlo kratko boraviš na suncu. Ne želiš da ti nos izgori i ostanu bijeli krugovi oko očiju, ukoliko nosiš naočari (za vid, ili za sunce), a to može da se desi čak i dok sjediš za volanom svog automobila i čekaš da se uključi zeleno. Sunce prži i kroz staklo i kroz vodu i u hladovini, a hidratantna krema za lice sa zaštitnim faktorom dvostruka je dobit za tvoju kožu - hidrira je i štiti od UV zračenja, a dobra krema se brzo upija i treba ti deset sekundi da je utapkaš u kožu.

Krema protiv bora oko očiju

Koža oko očiju je tanka i suva i brže dobija bore, nego na drugim dijelovima lica. Šarmantne borice od smijeha ističu ljepotu, ali bez njege, zbog tih bora možeš izgledati stariji nego što jesi. Obična hidratantna krema nije dovoljna, za ovo osetljivo područje potreban je antirid - specijalne kreme za područje oko očiju su obično masne, nanose se prije spavanja u tankom sloju i utapkavaju se. Nikako nemoj utrljavati i masirati kožu oko očiju. Takođe možeš koristiti i dnevne kreme protiv bora oko očiju, na bazi gela, sa zaštitnim faktorom.

Morska so u spreju

Sad sigurno misliš da je to neka izmišljotina koja ti uopšte nije potrebna. Ali ako već brineš da ćeš oćelaviti, ovo pomaže. Dokle god imaš na glavi kosu koja se proređuje (bez većih ćelavih dijelova), prskanje mokre kose ovim sprejem, daće joj volumen, a da kosa ne izgleda natapirano, učvršćeno i neprirodno.

Trimer za dlačice

Sve više muškaraca nastoji da ukroti preteranu maljavost, pa čak i depiliraju grudi i leđa. Ne moraš da se izlažeš tome, ali čak i ako nosiš bradu i brkove, povedi računa da ti dlake ne štrče tamo gdje ne treba – to baš izgleda gadno. Zato ti je potreban zgodan trimer, namijenjen upravo suzbijanju ove neprijatne pojave - zaobljena tanka spravica uklanja dlake mnogo bezbolnije nego čupanje pincetom.

Piling za tijelo

To je nešto što žene redovno koriste, a ako misliš da ti ne treba, isprobaj ga (shvatićeš da je super i da ti baš odgovara). Uklanjanje mrtvih ćelija sa kože daje efekat glatkosti, ali piling takođe podstiče i cirkulaciju i limfnu drenažu, od čega će ti koža cijelog tijela izgledati zdravo i svježe.

Krema za ruke

Vjerovatno si već ustanovio da ti je neophodna dobra krema za ruke, naročito zimi, kad su ruke izložene hladnoći i kad se koža više suši i puca. Mnogi muškarci ne trpe mazanje ruku, jer imaju osjećaj da su im dlanovi masni - ali to je prolazni osjećaj, a ima dobrih krema koje se vrlo brzo upijaju. Isprobaj neke, ili pitaj neku prijateljicu da ti preporuči dobru kremu za ruke.

Pribor za nokte

Pošto sigurno nećeš koristiti sve što se nalazi u priboru za negu noktiju, nabavi dobru grickalicu (ili makazice), sjekač zanoktica i turpijicu. A zatim ih redovno koristi za njegu noktiju. Žene zapažaju njegovane ruke, a uredni nokti ti donose dodatne poene!

(wannabemagazine.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije