Scena

Beki Bekić: "Nikada nisam krio da sam Albanac"

Beki Bekić: "Nikada nisam krio da sam Albanac"
Foto: Instagram | Beki Bekić: "Nikada nisam krio da sam Albanac"

Folk pjevač Behljulj Behljulji, poznatiji kao Beki Bekić, decenijama je gradio svoju karijeru, bio je angažovan na raznim slavljima, a publika je oduševljena njegovim vokalom i hitovima poput "Čubura", "Otac" i "Marama šarena".

Međutim, pored osmijeha po kom je prepoznatljiv, prošao je kroz brojne teške trenutke.

Naime, Beki je svojevremeno prošao kroz pakao prilikom kupovine stana u Borči, a sve zbog svoje nacionalnosti. Spreman da proslavi što se useljava u novi stan, folker je upriličio veselje za prijatelje, a onda kada je trebalo zakonski sve da se riješi, dobio je "odbijenicu" jer "nije dozvoljeno zaključenje ugovora o prometu nepokretnosti, jer se na predmetnoj nepokretnosti mijenja nosilac prava svojine u korist lica druge nacionalnosti, što posredno i neposredno utiče na promjenu nacionalne strukture i izaziva nespokojstvo i nesigurnost kod građana druge nacionalnosti".

Pjevač je jednom prilikom izjavio kako je teško podnio ovu situaciju, pa je čak i zaplakao.

"Nikad nisam krio da sam Albanac. Ali, uvek sam isticao da sam poreklom iz Gusinja u Crnoj Gori. Jugoslovenski sam orijentisan i teško mi je palo ovakvo gledanje republičkih vlasti. Čuo sam za taj zakon, ali kada mi je stiglo zvanično obaveštenje preko advokata, plakao sam kao dete. Pa zar u Beogradu, gradu u kojem sam sve postigao, ali i kojem sam mnogo dao, da nemam prava da kupim stan?", ispričao je Beki za nekadašnji magazin Sabor.

Neumjesni komentari došli su i kada je Beki izdavao muzičke albume u tom periodu.

"Evo, izašla mi je nova ploča, a muzički urednici me odmah pitaju 'ima li na njoj islama'? Pobogu, ljudi, pa zašto to niko ne pita Džeja, Kebu i druge pevače?", rekao je tada pjevač, prenosi "Nova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije