Scena

Evo koje je novo ime pjevačice Dunje Ilić (VIDEO)

Evo koje je novo ime pjevačice Dunje Ilić (VIDEO)
Foto: Screenshot/Kurir | Evo koje je novo ime pjevačice Dunje Ilić (VIDEO)

Pjevačica Dunja Ilić je prilikom gostovanja u jednoj emisiji otkrila da je podnijela zahtjev za promjenu imena, te da trenutno čeka da joj i u zvaničnim dokumentima piše Ajla Begović, kako što je već upisano na instagramu.

Naime, ona se u prethodnih nekoliko godina, kako su prenosili medij, borila sa zavisnošću od alkohola, smrti najvoljenijih, burnog ljubavnog života, a u međuvremenu je promijenila vjeru, ime, ali i mnoge gradove i države.

Kako je izjavila u emisiji "Nije sve tako crno", promjena imena je proces koji traje.

"Podnela sam zahtev za promenu imena i sada je to proces. Čekam da u zvaničnim dokumentima budem Ajla Begović, kao što sam upisana na Instagramu. Ajla znači 'mesečinom obasjana'. Kad sam prihvatala islam, imala sam pravo da izaberem ime, ne moraš da menjaš svoje ime ukoliko nije uvredljivo po veri. Moje ime Dunja nikako nije uvredljivo. Čak ima Dunja pevačica, Dunja Fazlić u Bosni, ima dosta Dunja koje su islamske veroispovesti. Sam taj čin preuzimanja vere je bio ekstravagantan, pa je bilo previše odmah i ime, tako da nekako nisam skupila hrabrosti 14 godina da to uradim, a bila mi je želja. A inače, izvinjavam se svim Dunjama, ali ja ne podnosim organski ime Dunja", rekla je Ilićeva u navedenoj emisiji.

Ona je tom prilikom objasnila da je bila krštena, s tim što nikad nije bila vjernik.

"Moji su slave slavili, a ja sam uvek govorila mojima da 'ne verujem u čika Boga'. Tako sam zvala to tada kad sam bila mala. I negde sa 16. godina sam se zainteresovala za islam. Imala sam puno prijatelja muslimana i krenula sam dosta da čitam o tome. Krenula sam da verujem u nešto i samim tim sam prihvatila tu veru. Ništa ja nisam prodala, nisam ja bila ikada pravoslavne vere, pa prešla u drugu. Totalni hit su bili navodi da sam zbog dečka to uradila. Ja zbog dečka ne bih čarape promenila na kamoli veru. Prihvatila sam ono u šta zaista verujem", izjavila je Ilićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije