Scena

I Mile Kitić prima tri penzije

I Mile Kitić prima tri penzije
Foto: Instagram/Printscreen | I Mile Kitić prima tri penzije

Pjevač Mile Kitić, poput njegove koleginice Lepe Lukić,, prima čak tri penzije.

Mile Kitić je, naime, jednom prilikom otkrio kolika su mu penziona primanja.

“Ja sam već u penziji, sedam godina. Imam veliku penziju. Bosansku 62 evra, pošto sam živeo u Sarajevu, uplaćivao sam penziono i socijalno. Imam i ovde 70 evra, može da se skupi za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i nemačke penzije, ali, ako se do sad nisam organizovao da mirno provedem ostatak života, onda bi trebalo da me ubiju. Pedeset godina pevam, poderao sam se pevajući, ako nisam uspeo nešto da sačuvam onda, ništa nisam uradio. Nisam neke milione zaradio, ali imam dovoljno da živim bezbrižno do kraja života. Čak i Elena… Niti joj trebaju kola, niti stan, ima sve”, ispričao je svojevremeno Mile Kitić za domaće medije, prenosi Pink.rs.

Pjevač tada nije pomenuo kolika je cifra koja mu stiže iz Njemačke, ali kako je "Kurir" ranije otkrio u pitanju je 1.600 evra.

Mile Kitić je navodno, porez u Njemačkoj počeo da plaća 1994. godine jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za cijelu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Njemačkoj oko deset hiljada evra.

To je i ispričao jednom prilikom za medije, ali i da je platio kaznu upravo zbog neizmirenih obaveza.

“Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka”, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije