Scena

Kako mediji u Hrvatskoj pišu o Breskvici poslije nastupa na "Pesmi za Evroviziju"

Kako mediji u Hrvatskoj pišu o Breskvici poslije nastupa na "Pesmi za Evroviziju"
Foto: Printscreen Video RTS | Kako mediji u Hrvatskoj pišu o Breskvici poslije nastupa na "Pesmi za Evroviziju"

Anđela Ignjatović Breskvica je sinoć nastupila na prvoj polufinalnoj večeri sa pjesmom "Gnezdo orlovo", a njenu pjesmu komentarisao je i region.

Breskvica uveliko važi za favorita na ovom takmičenju, barem ako je suditi po broju pregleda na Jutjubu, ali i drame koja prati njenu numeru.

Već nekoliko mjeseci mlada pjevačica bila je na meti prilično bizarnih kritika, a sada se na sve to osvrnuo i "Jutarnji list", prenosi Nova.rs.

"Optužili su je da je poklonica đavola, da ima genocidnu pjesmu i pjeva o Hitlerovom ljetnikovcu: Pogledajte kakva se pojavila", naslov je pomenutog članka u kom navode da je ona favorit takmičenja, ali koju su dežurni demonolozi prije takmičenja optužili da je sljedbenica đavola jer je ispod pupka istetovirala đavolje rogove (tako se bar kaže). Ona je na scenu RTS-a izašla u bijeloj haljini s etno motivima, s anđeoskim krilima na ramenima i oreolom.“

"Da, ja sam beli anđeo", kaže Breskvica koja vodi na kladionicama srpskog izbora za Evrosong, uprkos onima koji joj predbacuju da pjeva "genocidnu" pjesmu koja legitimizuje masakr i etničko čišćenje nad Albancima na Kosovu.

"Ima i onih kojima se ne dopada naslov njene pesme "Orlovo gnezdo". Oni pjevačici zamjeraju da je opjevala Hitlerov letnjikovac", piše "Jutarnji list"

Podsjetimo, Breskvica je sinoć prošla u finale koje će se održati 2. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije