Scena

Ogroman skandal u bolnici u kojoj je liječena Kejt Midlton

Ogroman skandal u bolnici u kojoj je liječena Kejt Midlton
Foto: Tanjug/AP | Ogroman skandal u bolnici u kojoj je liječena Kejt Midlton

Osoblje bolnice u kojoj je Kejt Midlton liječena optuženo je da je pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji, javlja Daily Mail.

Šefovi londonske klinike, gdje je princeza od Velsa podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu nakon što se tvrdi da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi kraljevskim bilješkama.

Jedan insajder je za Mirror rekao: "Ovo je velika povreda bezbjednosti i nevjerovatno štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice."

"Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palatu odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uvjerili palatu da će biti sprovedena potpuna istraga."

"Cijelo medicinsko osoblje je šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i veoma je povrijeđeno što bi kolega od povjerenja mogao navodno biti odgovoran za takvo kršenje povjerenja i etike.“

Istraga dolazi usred cunamija spekulacija o princezinom nepoznatom zdravstvenom stanju, za koje je Kensingtonska palata saopštila da će je ostaviti princezu van obaveza do poslije Uskrsa.

Teorije zavjere koje se šire o njoj na internetu uključuju da je mrtva, da je zamijenjena dvojnicom ili da je brak sa Vilijamom u problemima.

Istraga bolnice dolazi nakon što su se u ponedjeljak pojavili video snimci i slike na kojima Kejt i princ Vilijam posjećuju farmu u Vindzoru.

Daily Mail  je kontaktirao Met policiju, ali nije odmah dobio odgovor.

Londonska klinika, gdje je princeza od Velsa liječena ranije ove godine, prvi put je otvorila svoja vrata 1932. godine. Njena slavna lista prethodnih pacijenata uključuje princa Filipa, princezu Margaret, holivudsku zvijezdu Elizabet Tejlor i budućeg američkog predsjednika Džona Kenedija. Klinika ima vodeći centar za rak koji prima pacijente na hemoterapiju, radioterapiju i druge tretmane.

Od 1980-ih, članovi kraljevske porodice su zvanično pokrenuli brojne objekte na tom mjestu.

Kralj, kao tadašnji princ od Velsa, otvorio je odeljenje fizioterapije 1989. godine, dok je princeza Margaret pokrenula jedinicu za magnetnu rezonancu 1991. godine, a pokojna kraljica je predstavila novu jedinicu za rak 2010. godine.

Princ Filip je primljen na kliniku zbog onoga što je opisano kao "abdominalna ispitivanja" 2013. godine, dok je princeza Margaret tamo liječena 1980. radi uklanjanja benigne lezije kože.

Godine 1947. Kenediju, koji je tada bio američki kongresmen, dijagnostikovana je Adisonova bolest na klinici.

Elizabet Tejlor je tamo podvrgnuta operaciji kolena u januaru 1963. nakon pada na filmskom setu.

Među ostalim bivšim pacijentima je i bivši laburistički premijer Klement Atli, koji je primljen 1939. godine - kada je bio vođa opozicije - na operaciju prostate. Još jednom bivšem premijeru, konzervativcu Entoni Idenu, uklonjena je žučna kesa na Londonskoj klinici 1953. godine, kada je bio ministar spoljnih poslova.

Sadašnji ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, koji je bio premijer od 2010. do 2016. godine, rođen je tamo 1966. godine.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije