Scena

Prijovićeva nudi Hrvatima dvogodišnji ugovor

Prijovićeva nudi Hrvatima dvogodišnji ugovor
Foto: Instagram / Printscreen | Prijovićka nudi Hrvatima dvogodišnji ugovor

​U ponedeljak su hrvatski mediji objavili kako gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, nije dopustio održavanje koncerta Aleksandre Prijović u Sportskom centru "Višnjik", pa koncert nije bio zakazan ni najavljen.

Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncert, a potom je direktor ŠC-a "Višnjik", Denis Karlović potvrdio kako se o koncertu Prijovićke, ali i nekih drugih zvijezda intenzivno pregovara.

"Gradonačelnik Dukić je dao jasnu i nedvosmislenu izjavu kako je on protiv svake zabrane koncerata te da je na upravi Višnjika da radi i povećava prihode raznoraznim događajima. Sportskom centru Višnjik su ti prihodi neophodni i mi se tako ponašamo po tržišnim principima vezanim za organizaciju koncerata, sajmova i sportskih događanja", rekao je on, prenosi "Zadarski novi list".

Dodao je:

"Aleksandra Prijović je jedan od onih izvođača koji nam se nude u paketu za dvogodišnji ugovor. Naša politika je bila da se nikad ništa ne objavljuje dok se ne potpiše ugovor, a koji u ovom trenutku još nije potpisan. Ako i kad bude potpisan, obavijestićemo javnost", kaže Karlović.

On objašnjava kako je u pitanju paket od osam koncerata, četiri u ovoj i četiri u sljedećoj godini.

"Radi se o izvođačima koji mogu napuniti dvoranu. Među njima su neka od najpopularnijih imena hrvatske estrade. Dogovaraju se finansijski uslovi s organizatorima ovih koncerata, grupacijom četiri, pet radijskih kuća. Nadam se da će pregovori uroditi plodom i da ćemo postići dobre finansijske uslove."

Nastavio je:

"Ova grupacija radija s kojom pregovaramo najbolja je u organizaciji i promociji koncerata u Hrvatskoj. Dokazani su na tržištu. To nam je velika šansa da napravimo iskorak u tom smjeru i ponovno povećamo prihode i u tom smislu se i pregovara", ističe direktor ŠC-a Višnjik dodajući kako koncert Prijovićeve nije, kako su prenijeli mediji, trebalo da bude u maju ove godine, budući da još ne znaju još kada bi nastupila u Zadru.

To bi se trebalo znati kad se usuglase detalji ugovora.

"Juče sam dogovorio sa slovenskom grupacijom veliki rok koncert, a ugovor bi trebalo potpisati do kraja nedjelje. To je izvjesno", zaključuje Karlović.

ŠC "Višnjik" je na svojoj mrežnoj stranici napisao kako će se od marta do maja tekuće godine održati tri estradna spektakla, te su time najavili koncerte Severine, Jelene Rozge i Lord of the Dance.

Gradonačelnik Dukić se u ponedjeljak uveče oglasio oko moguće zabrane koncerta pjevačice Aleksandre Prijović na "Višnjiku", nakon što se o tome podigla medijska pompa, na nacionalnom nivou.

Prije toga nije odgovarao na novinarska pitanja u vezi saznanja kako je odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da "nema slobodnih termina" u Krešinom domu.

"Živimo u slobodnom društvu gdje svako sluša muziku kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni lično ne sviđaju. Lično, nisam ljubitelj te muzike niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome", rekao je Dukić, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije