Scena

Šakira od danas pred sudom, brani se da nije kriva (VIDEO)

Šakira od danas pred sudom, brani se da nije kriva (VIDEO)
Foto: Screenshot/TikTok | Šakira od danas pred sudom, brani se da nije kriva (VIDEO)

Kolumbijskoj pjevačici Šakiri, danas je u Barseloni, počelo suđenje zbog optužbi da nije platila 14,5 miliona evra španskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine.

Pjevačica, između ostalog poznata i po hitu "Hips Don’t Lie", najavila je ranije da će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi.

Šakira tvrdi da je platila ono što je poreska uprava navela da duguje prije nego što je podnijela tužbu i insistira na tome da nije živjela u Španiji tokom tog perioda, jer ju je, kako navodi, njen posao doveo do “nomadskog života”.

Odbila je ponudu tužilaštva za nagodbu da zatvori slučaj i očekuje se da će svjedočiti u ponedjeljak na prvom od 12 ročišta zakazanih do 14. decembra.

Tužilaštvo za Šakiru traži kaznu do osam godina zatvora i povrat poreza koji navodno duguje.

U optužnici se navodi da je Šakira boravila u Španiji više od polovine svake godine u inkrimisanom razdoblju. Ističe se i da joj je nekretnina u Barseloni, koju je kupila u maju 2012, služila kao porodična kuća.

Šakira (46) je 11 godina živjela s bivšom fudbalskom zvijezdom Barselone i Španije Žerardom Pikeom i par ima dvoje djece. Pjevačica, čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak Ripol, se preselila u Majami nakon razvoda.

Šakiri će suditi sudija Hoze Manuel del Amo Sančez, a tokom postupka saslušaće se više od 100 iskaza, prenosi RTCG.

 

@marcromero00 #shakira #juicio  Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 - Bizarrap & Shakira

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije