Scena

Šta stoji u presudi u kojoj Severina gubi starateljstvo nad sinom

Šta stoji u presudi u kojoj Severina gubi starateljstvo nad sinom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL | Šta stoji u presudi u kojoj Severina gubi starateljstvo nad sinom

Pjevačici Severini Vučković, Vrhovni sud oduzeo je potpuno starateljstvo nad sinom Aleksandrom, nakon što su poništili odluku Županijskog suda u Splitu i starateljstvo koje je bilo zajedničko, sada potpuno dodijelili ocu djeteta - Milanu Popoviću.

Name, odluku iz 2021. godine koju je donio Županijski sud je Vrhovni sud poništio, a hvatski "Nacional" došao je u posed presude.

Nakon što je u avgustu 2021. Županijski sud u Splitu odlučio da će starateljstvo nad maloletnim Aleksandrom biti podeljeno "po pola" između oca Milana Popovića i majke Severine Vučković, nova presuda Vrhovnog suda otkriva kako Popović ponovno preuzima puno starateljstvo nad maloletnim djetetom, bez deljenja s majkom Severinom. Zanimljivo, ova odluka stupa na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković, piše "Nacional".

Iz presude se može vidjeti i kako niko od vještaka u slučaju Popović-Vučkoviće nije ispitan već je Sud bio u posjedu pismenog nalaza i mišljenja vještaka. Tužitelj na isti nije imao primjedbe, dok je tužena uložila prigovor na nalaz i mišljenje, koji su zasigurno imali uticaj na obrat u ovom slučaju.

Sud je naveo kako je vještake, kliničku psihološkinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, vještaci su ispričali.

Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao "da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sda učestvuje u procesu".

Sud je s navedenim isprikama vještaka upoznao stranke na ročištu dok je tužiteljeva punomoćnica, kako to proizlazi iz zapisnika, potom komentarisala prigovore tužene na nalaz i mišljenje vještaka te izričito predložila da se vještaci usmeno saslušaju na određene okolnosti.

Ovaj najnoviji preokret dodatno komplikuje već zamršen odnos između bivših supružnika te ne daje nadu za pronalazak zajedničkog rješenja kada je u pitanju borba za starateljstvom nad maloljetnim Aleksandrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije